Magen!

"Ja det går jättebra, men ju större den blir desto mer känns allt. Är äckligt, läskigt och gör ibland ont att ställa sig upp ur soffan. Men detta är ändå en underbar upplevelse! :D haha hur mkt jag än gnäller så älskar jag dettahäringa!
Har förskräckt både Fia och Pauline med mina detaljerade förklaringar på smärtor haha stackarna, men sen säger jag alltid att de bara måste uppleva det! Dom tror jag är dum i huvet."

Onödigt babbel

Är trött, haft huvudvärk till och från i två dagar, får alltid ont i pannan och ögonen då. Är sugen på apelsinjuice. Funderar på om jag ska sova eller se en film.. vore ju gött att ligga i sängen å kolla men vet inte om det funkar. Är sugen. Längtar. Känner mig uppstoppad tack vare den uppsvälda magen och den åtsittande bh:n. Jag hatar kläder. Allt sitter åt, speciellt mina behåar.. Ja sängen låter mest lockande, då slipper jag kläder. Sa ja att jag hatar kläder.. Älskar skor! Men hatar kläder. Väskor är nice med, fast jag köper dom bara.. använder dom aldrig egentligen.

Egentligen så är jag på bra humör :thumbup: Puss!


Sommarsurfar!

Sitter på H&M å kollar sommarklänningar och bikinis. Kommer med största säkerhet inte komma i de jag har..!
Tycker bandlösa bikiniöverdelar är riktigt snygga! Är däremot rädd att de inte kommer kunna hålla upp mina gooddies haha ;) Ifall jag skulle få för mig att stå å hoppa eller nåt..? Nakenchock 2012 hoppar vi över, ja tack!





Den här sista gillade jag verkligen, så söt :)
hittade dock ingen bra underdel..



Ett bestäm köp är iaf ballerinaskor! Haha ;) Köper alltid typ 2 par på våren som jag nästintill bor i till sensommaren, när hösten kommer slänger jag dom och så blir det nya nästa vår igen! :)
Jag längtar till våren och sommaren av så många anledningar!! Jag älskar snö, det är underbart vackert o mysigt. Men så mycket kommer hända nu framöver :D Är så förväntansfull!


Bebismagen

De första (officiella) bilderna på magen :) Tagna idag, är nu i vecka 19 (18+5)










Morgonmys i sängen framför Kogänget









Igår:

Nalle Puh och saft!








2012-01-30

Det har varit en lugn men påfrestande dag. Har diskat å donat. Snuttan är sjuk så har varit gnällig inatt och idag, stackarn ♥ Hon har myst i soffan med jordgubbssaft och Nalle Puh på tv:n, somnade till ett tag (: När hon vaknade var det dags för middag, ugnstekt makrill med potatis, ärtor och citron (mums!) men hon vägrade äta och gillade inte att behöva lämna soffan så hon fick återgå till Nalle Puh. Kim försökte få henne att äta när hon satt där med, men det gick inte.. Hon åt ganska bra med frukost ändå, lite scones som jag bakade igår, youghurt, russin (massor med russin! Vitaminer:thumbup: )och mjölk. På eftermiddagen bakade jag smulpaj med hallon och kokostoppar, DET åt hon av! Eller nej inte pajen, men vaniljsåsen till ;) Hon moffa glatt i sig av kokostopparna, vilket bara var bra. Bättre det än inget! Sedan har hon druckit mkt vätska under dagen, och fått välling, så rätt bra för att vara sjuk ändå. Hoppas hon sover hela natten! Vill gärna vakna till vid 05..


Har nu pratat en låång stund med fina Fia :) haha klatchigt ;) Känner mig så lättad när jag pratat med denna människa! Känner mig urpratad :) Nu är det dags för mig att gå å lägga mig, skönt!!



Bild från i somras, Gränna!
Tror vi kan bjuda på denna :D





Säger som Anders S. Nilsson (programledare för Parlamentet)

-Ha en underbar natt tillsammans!

 


Little Miss Sunshine

Hej på er!
Vaknade verkligen på rätt sida imorse! Efter att ha dratt mig i två timmar ;) Medans jag plockade fram frukosten så fick Melissa sitta å måla vid matsalsbordet (sitter där typ jämnt nu, så himla mysigt!) med kritor och målar/pysselböcker :) Hade en lång och mysig frukost ♥ Efter det fick hon borsta tänderna och sedan stå å plaska bäst hon ville i badrummet medans jag plockade av från bordet :) Jag tog en dusch och gjorde iordning mig sen fick spelet och börja storstäda Melissas rum :) tom. dammvippan och dammtrasan åkte fram! Så nu är det glänsande rent. Lite jobbigt att hon gärna vill leka med de sakerna jag plockar undan eller gör iordning haha. Har nu lagt henne för att säkra att rummet är städat nån timma iaf!
Igår var det prat om att Melissas farfar och faster Mimmi (2år) skulle komma förbi men har inte hört nått än.. kanske senare då. Annars vet jag inte vad som händer idag. Måste handla!! Ska försöka hålla min goda städar-anda uppe också, så skönt när det är färdigt!

Sugen på att baka något.. har funderat på smulpaj men vet inte om hallonen jag har räcker med tanke på alla hallon-smoothisar vi gjort här :) Äh jag fixar nog ihop nått!




Ha en underbar dag, Svejs!






Har på mig Melissas lila-glittriga HelloKitty diadem då hon bröt sönder mitt igår.
Fashion!

Bra dag!

Ja denna dagen blev mer kreativ! Sov dock länge, var helt slut! Ändå la jag mig mkt tidigare än vad jag brukar, fast somnade nog inte förräns 1-2, men kroppen vilade ju ändå :)
Har idag dratt ut mig och min lilla familj två gånger, yes! Haha :P Har varit så seg och trött under en period nu hoppas jag blir lite bättre snart. Har nog varit påverkan av både vädret (sol i två timmar..) och graviditeten, blivit snuvig och täppt, som är lätt att bli nu.. pga av båda. Haha har det inte lätt!
Åt frukost vid ca kl 11 sedan stod Madagaskar 2 på i två omgångar, för sköna låtar i den! Efter Melissas middagslur gick vi ut allihop å handlade, sedan hem för att laga mat och äta. Efter middagen var det min tur att sova, somnade på soffan någon timme, hehe. Efter Melissas och Kims tjat kom jag till slut upp och vi gick ännu en gång iväg å handlade, jag köpte bl.a. godis för hela 8 kronor! Sedan trallades det vidare till Kims pappa som har en dotter på dryga 2 år. Där stannade vi enda till en stund efter 22:00, Melissa somnade i vagnen påvägen hem. Sen var det bara kläder av, flaska och napp så sov hon igen, snuttan

Har slängt i en tvätt som kvällens sista ansträngning och ska nu hämta dippen, sätta på en film (Horrible Bosses) och knapra chips och grönsaker :thumbup:



Puss

Natti.

Nu går jag och lägger mig! Har varit en slö dag, känner att den inte har så mycket mer att erbjuda nu så jag lägger mig och sover i inväntan på nästa (: Ska lägga mig och mysa med magen ♥ Hoppas jag får en spark!

Hoppas ni haft en bra dag! Det har jag :)


Smooths

Gjorde smoothshakes igår med, haha ;) Tror vi hade i björnbär, hallon, lime, passionsfrukt, vaniljglass, mjölk, vatten, vispgrädde och krossad is.




Gott var det!


2012-01-27

Satt nu å läste bland de första inläggen jag skrev i denna bloggen (: Så roligt att ha! En stor anledning till att jag bloggar är för att kunna gå tillbaka om några år :) Jag har bloggen mest för min egna skull!
Tyvärr så hade bilderna försvunnit, fattar inte varför. Tråkigt. Men texten är ju kvar iallafall! Det är viktigast (:

Har sjukt tråkigt! Ska se om jag hittar någon film att förgylla kvällen med ;) Puss!

V 19

Vecka 19
18+1

Gravid.se



Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Filmen Kärlekens Mirakel


Check!

To do list.. To excperience list!

Har satt upp en lista för mig själv att göra, uppleva innan jag fyllt 30 :)



Måste:
  • Åka till asien
  • Gå på fiskspa. Man sätter ner fötterna i ett stort akvarium å så äter små fiskar upp de döda hudcellerna på fötterna.
  • Dyka & snorkla
  • Skicka upp en khom loy i himlen - thailändsk rislampa
  • Köpa hus
  • Färga håret rött
  • Bli vältränad i den mån att jag är (helt) nöjd med min kropp
  • Ta en danskurs - tango?
  • Åka till Kreta med mamma igen
  • Vara gift


Vore roligt:

  • Åka till Usa, typ Miami, and see what the deal is
  • Bila i europa igen
  • Skriva en kokbok, alternativt bak/efterrätt
  • Rida på en elefant





Khom loy


Inann jag dör ska jag också ha klappat en tiger! Så vackra och maktfulla





Bildbomb

Hej!

Har suttit å kollat runt efter bebiskläder :)
Hittade både snyggt, roligt och fult..





Den rosa till Melissa!



Hittade en fin mammatröja (och massor annat) från Lundmyr of sweden











Har haft en riktig sov-slöardag idag! Skönt men jag tycker nästan det är jobbigt, haha. Kära Kim fixar maten :) Melissa sitter här brevid och äter isglass, som smakar jordgubbskräm, medans jag bloggar :thumbup:
Imorgon får bli en något mer kreativ dag!
Mikael ringde förut och vi, enligt mig, bestämde att vi ska hem till honom och mamma i veckan som kommer, ska fixa med papper, gütt! Ska bli skoj och skönt att komma hem till mamma, har inte varit där på ett tag. Dom håller på å gör om i hela ..stugan. Ska bli spännande å se hur det blivit, so far :)




Melissa är så söt! Gör en glad och förvånande min när hon biter i glassen :D Du är för härlig älskling!

Melissa!


Min dag.

Hej bloggen! ;)

Vaknade kl 10 imorse av Melissa. Gick in å hämtade henne, så la vi oss i min säng igen för morgonmys, i över en timme! Skönt! Gick upp nån gång över elva och åt en mysig frukost - macka, ägg, aprikoskräm! Sedan på med tv:n och plocka. Vid 13-14 var det dags för Melissa att sova middag, då passade jag på att duscha och göra iordning mig. När hon vaknade igen gick vi in till stan, förbi mvc en snabbsväng sedan in på ica. Vid fem-tiden kom Jessica, Albin och Oliwer. Melissa var ganska tyst men hade roligt :)
Till middag; hasselbackspotatis och kött i sås :thumbup:
Efterrätt; Vaniljglass med kokta hallon över, blir som en underbar hallonsås, mums! Sött, syrligt & varmt, kallt ;)

Summering; Jag har haft en bra dag! :D

Smoothie - så gick det sen!!

Det gick jättebra igår, och gott var det! Skitkul att prova sig fram :) Vi följde inga recept till slut. Kollade på ett grundrecept som vi följde någolunda när vi gjorde den första. Vi gjorde fyra olika drinkar, vet inte riktigt vad man ska kalla dom.. inte riktigt smoothies men heller inte milkshake.... Smoothshake!


Detta var de vi andvände,
Vatten
Vispgrädde
Mjölk
Björnbär
Hallon
Bananer
Apelsiner
Lime
Passionsfrukt

Mixer
Hög smal bunke
Två höga glas





Smoothshake nr 1



2 dl mjölk
2 dl vaniljglass
1 passionsfrukt
2 dl hallon

Jättegod!
Men skadar inte med en passionsfrukt till.
Ger 2 stora glas.

*

Smoothshake nr 2



½ banan
1 apelsin
1 passionsfrukt
1/3 lime
ca 3 dl vaniljglass
3-4 dl mjölk, grädde, vatten

Mer frukt!
Bananen dominerade ganska mkt,
sen kan det vara att jag tycker så för att jag inte
är så förtjust i banan, hehe.
Ger 2 stora glas.

*

Smoothshake nr 3



Ca en halv lime
1½ dl hallon
drygt 2 dl björnbär
2 dl v.glass
ca 1 dl mjölk
ca 1 dl vatten

Den absolut bästa!
Syrlig och väldigt frisk, mums!
Ger 2 stora glas.

*

Smoothshake nr 4



1 apelsin
1 passionsfrukt
1/3 lime
Is + vatten

Visst ser den grym ut!
Kim som gjort denna,
han tyckte vi skulle göra en nyttig utan glass och grädde, hehe.
God, men väldigt mycket fruktkött!
Skulle passa med mindre f.kött och mer krossad is.
(Vi mixade alla drinkar så det blev inte så mkt kvar av isen)
Ger 1 stort glas.




Detta borde man göra oftare!
Sa till Kim igår att man borde dricka en varje morgon :)
Fick då till svar att det kanske inte blir så nyttigt med tanke på all glass :P



Smaklig dryckningsmåltid!


Hej Bebis!

Jag vet inte hur bra täckning du har där inne så du kan läsa detta men...

Jag längtar tills jag får träffa dig, hoppas du känner likadanat (: Du har en storasyster som heter Melissa, det är hon som kryper över magen ibland, förlåt jag har sagt till henne. Men hon är också väldigt söt, hon klappar och pussar på magen (: Hittills min kära son så har du gjort mig ganska fet.. men det gör inget, jag trivs! Trivs du? Jag hoppas det, för det är tänkt att du ska vara kvar i ca fem månader till. Den där basrösten du hört som trycker sig mot magen och ropar 'bebis'.. det är din pappa! Han är jättesöt, du kommer tycka om honom massor. Han har mycket att lära dig när du kommer ut. Men du, när du vill lära dig att prata med tjejer, kom då till mig. Pappa är.. ja han är inte dålig men han är inte så bra heller. Vi har så mycket kärlek att ge dig! Och jag vet att du har lika mycket att ge oss! Vi vill gärna ge dig namnat Alphons (: vad tycker du? Fundera på det. Och du, när du blir lite större så försök att inte sparka så mycket på revbenen då är du gullig, så lovar jag att.. ja jag vet inte riktigt vad du tycker är jobbigt men jag kan försöka att sitta rakare när jag blir större så du inte trycks ihop lika mycket!? :)

Vill att du ska veta att du är så varmt välkommen till världen och till våran familj Vi längtar efter dig!
Vi älskar dig, väldigt mycket! Våran kärlek för dig växer för varje dag, precis som för din syster Melissa. Ni betyder väldigt mycket för mig och pappa



Nu ska jag och din pappa göra mjölkdrinkar och smoothies, hoppas du gillar dom! :D

SmoothieTime

Lime
Hallon
Björnbär
Passionsfrukt
Bananer
Apelsiner
Vaniljglass
Vispgrädde
Is

Thats it lr?



Ska sätta mig å söka recept nu, lägger upp några här sen :D

This n that

Hej!

Har ätit mat för en stund sen, känner mig helt uppstoppad. Gott vare! Kokta morötter och potatis med pannbiffar i brunsås, å mjölk :thumbup: äkta svensk måltid. Har lagt Melissa nyss och min man är å handlar, tänkte vi skulle göra lite smoothies :) Vet inte om jag gjort det förut så detta blir spännande! Fick en mixer av moder i helgen nämligen.

Har så ont i svanskotan!!



Kikade in på H&M å kollade på lite bebiskläder, jättefina saker hittade jag!

Som de här:


Älskar sånna här lite äldre "dräng"kläder på små pojkar, så fint!!



Och denna, visst var den härlig!? :D





Vi mår bra!

Det var ingen fara med min lille! Fick inget egentligt svar på vrf jag kännt som jag gjort men jag antar att det är bara kroppen som gör det den ska. Växer. Men allt var iallafall fint, det är det viktigaste! Gjorde både vanligt ultraljud och vaginalt (så jag fick se honom idag igen♥). Det första vi såg var hans starka hjärta slå, jag andades ut och log.. tack o lov! Läkaren svepte över magen å kolla så att allt stämde sedan gjorde hon vaginalt och kollade så att livmodern såg bra ut, vilket den gjorde. Hon klämde på magen och flyttade på bebisens huvud och såg då på nått sett inifrån.. ja ni vet, att fostervattnet var som det skulle det med. Allt var bra helt enkelt! Det enda problemet var att jag inte kunde kissa när jag skulle lämna urinprov så fick med mig ett fint litet rör hem som jag ska lämna på vårdcentralen.

Efter besöket mötte jag och Kim upp Melissa och Inger på rådhus-fiket :) Var jättehungrig då jag inte hade någon matlust på morgonen, var nog för stressad och orolig. Så det var gott :D

Sitter nu hemma och ska lägga mig å vila lite, har ont och är trött!



Kram

Behövlig myskväll

Har diagnoserat mig själv och bestämt att jag inte får röra mig! Då passar inget bättre än chips, dipp, gurka och morötter, en film och lite tyck-synd-om-mig-själv-känsla ♥ :)

Godnatt!


Trouble in paradise.

Började för någon vecka sen få kramp lite då och då i rumpa, ben och bäcken-området. Som milda värkar, sammandragningar i livmodern. När jag sitter, står upp, går, kissar.. nästan närsom och hursom förutom när jag ligger ner. Som nu har blivit mer och mer. Tog upp detta med barnmorskan igår när jag var på ultraljud och fick en tid hos en gynläkare på fredag. Men har idag kännt det mer och mer så ringde in till 1177 - sjukvårdsupplysningen förut och kvinnan jag pratade med sa då att blev det mycket värre skulle jag åka in till akuten i skövde,KSS, annars fick jag ett nummer som jag ska ringa imorgon som är till nån gyn-specialist i lidköping. Det har hållt sig ganska okej resten av dagen så väntar till imorgon och ringer in. Får se om jag då ska åka in eller om jag får ta tiden jag har på fredag.

Efter samtalet grät jag i Kims famn,.. nu känns det lite bättre, nej mycket bättre!

Hoppas vilket fall som att allt är okej! Vill verkligen inte hamna i nått trauma med missfall eller stor risk för för tidig födsel, usch. From vecka 22 kan barn leva utanför sin moders mage, risken är fortfarande stor. Vill gärna att min älskling där inne kan hålla sig tills åtminstonde v 35! I wont let you out!




Jag älskar dig

Bebissaker

Behöver ju som sagt en hel del kläder och saker till bebisen.
Så säg gärna till om ni vet någon som vill bli av med lite :D

Tack!

Bebismage



Bild från v. 17





V. 16/17





V. 16 (ca)





V. 15 (ca) spänd






V. 15 (ca) avslappnad






Vet inte riktigt vilken vecka jag är i här, men tidigare än v 15 iaf.

Baby Boy

Alphons första kläder!

Dessa var de som jag och mamma köpte igår :) Fina, eller hur!!?
Strl 50/56
Strumporna 0 mån, haha



Mössa till Melissa, vald av primadonnan herself!




Och en foundation till mig.



Har grävt upp mina gamla mamma-byxor!


Snyggt, ey!? ;)
Assköna, värmer magen! Ibland blir magen däremot för varm så de kliar istället, haha





Ursäkta för de dåliga bilderna, tog med mobilen.


Har börjat sortera ut bland Melissas gamla kläder, hade allt en del pojkvänliga saker där med :) Bl.a. overaller och skor! Superbra :D Men behöver mer, såå mkt mer! Ni vet listan jag la upp med bebissaker som man behöver.. en hel del av det behöver jag. Det är ju som tur är ett tag kvar.


Puss så länge!

Ultraljudet

Det gick jättebra på ultraljudet! Hade en bra barnmorska, lät oss vara med på det hon gjorde, förklarade så vi hängde med. Hon var snäll hon! Haha :) Allt såg fint ut!
Bebisen var så söt! Haha, även om det mest är konturer och skuggor.

Vi fick ju som sagt veta könet, och... det är en pojke! En Alphons ♥ Längtar så tills jag får träffa honom!


Ska tillbaka till sjukhuset i lidköping på fredag för en koll angående de kramper och möjliga förvärkar som jag har. En läkare ska kolla på livmodern så att allt är okej. Vilket det säkert är, men för att vara på den säkra sidan :) Jag tycker, som jag sagt förut, att kroppen är så himla spurtig. Den verkar ha så bråttom och är väldigt tidig så är rädd att det blir en väldigt tidig födsel om det ska fortsätta såhär. Men det är säkert inget, och känns bra att en läkare ska kolla så man får koll på det.

Sedan ska vi till Göteborg när jag är i v 23-24, då en läkare ska göra ultraljud på mig och kolla extra noga på bebisens hjärta med tanke på att Kim hade hjärtfel och opererades som bebis. Men också bara för säkerhetsskull, går nog bra det med. Känns ju lite jobbigt bara. Men barnsmorskan sa att hon såg inget fel, det var precis som det skulle. Känns bra :)


Förresten, innan ultraljudet var jag 17+1 nu 17+4 :)


Nu ska jag mysa ner mig i soffan, Puss!

Lillebror ♥

Melissa ska få en lillebror!




Lycklig ♥

Hade en bra dröm inatt! Kommer inte ihåg vad men jag vet att jag var glad i drömmen iaf, haha :)

Är hemkommen från Lidköping nu. Ultraljudet gick jättebra! Allt såg fint ut, precis som det ska. Fick veta könet! :D Nyfikna??

Efteråt åkte vi, jag mamma Kim Melissa, till ett baguetteställe, Elake Måns å åt. sedan tog vi en liten shoppingtur och köpte bl.a. lite kläder till bebisen <3 Kunde inte låta bli :D

Sitter nu å tittar på Råttatouille (?) med Melissa. Kim är kvar i Lidköping, har körlektion :thumbup:


Hörs senare! Puss

Godnatt ♥

Nä nu går jag å lägger mig! Är för spänd inför imorgon, haha :) Så går och lägger mig i förhoppning om att somna direkt och sova utan hemska drömmar (som den inatt, fy f*n, vaknade mitt i natten och hade ångest! Ruskade om Kim som agerade slummrigt stöd ).

Credit till mig som allt oftare lägger mig innan kl 01-02 :thumbup:




Natti

Smile!

Checka in mina awesome smileysar! Haha, får se om dom får vara kvar, tänkte att det kunde pigga upp lite :D



Tomorrow's the Day!
Yes, imorgon gäller det! Förbaskat spännande! Ultraljud är det jag pratar om :D Åh det ska bli så mysigt. Är nervös, för flera anledningar.. Tänk om något är fel, tänk om det är tvillingar? Haha jag är livrädd för det mesta just nu. Men det kommer säkert att gå skitbra :thumbup:

Kommer tyvärr inte att lägga upp några bilder från ultraljudet då jag tycker att det är för personligt.
Men ska däremot börja lägga upp bilder på magen snart :)





Sova!

Haft en riktigt bra kväll! :) Tårtan blev skit.. blev inte alls som jag trodde eller ville att det skulle bli. Men den var okej. Den blev uppskattad iallafall! :) Jag är en asbra dotter! Har inga planer imorgon, verkligen inte ett skit. Men det känns inte tråkigt ändå, det känns skönt :) Vet att jag ska ta hand om disken från ikväll, plocka lite.. laga mat då självklart... Härmed bestämmer jag att jag ska tillägna dagen åt Melissa! Blir mysigt ♥ Mysa framför en film, göra fint i hennes rum, gå ut och gå :) Aa det låter bra! Sen kommer jag iof gå runt å tänka på "övermorgondagen" -måndag. Ultraljud! Spännande och nervigt, men det ska bli så roligt!! Jag ska se min lilla bebis :D





Förresten, ni vet mina drömmar!? Inatt var inget undantag, jag rökte förstås! Jag som inte ens saknar det!? MEN däremot fick jag en snus, om jag inte minns fel var det från min kära vän "Bumbi" (känn dig skyldig, haha!). Å det var så förbannat tillfredställande! Däremot vet jag inte vad som hände men strax efter att jag stoppat in snusen i munnen kände jag den inte, visste inte om den var borta. Men jodå, jag hade svalt den! Såg framför mig hur snuspåsen kom ner till bebisen i magen och in i munnen. Tack vare mig så åt mitt 15 veckor gamla foster tobak. Det var fruktansvärt! Om just det tror jag inte att jag drömde något mer... Fy tusan!



Känner nu att jag kanske skulle skrivit den här skiten först, om jag nu skulle kommit på den först, så jag kunde sluta med något positivt.. hehe.








Nu ska jag sova, Underbart!
Hörs imorgon.
Godnatt





Vecka 18

Gravid.se;

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test* i vecka 13.



*Ett nackuppklaringstest eller NUPP är en ultraljudsundersökning vid graviditet för att avgöra om ett foster har ökad risk att ha strukturella kromosomavvikelser som t.ex. Downs syndrom. Testet går ut på att mäta vätskespalten i fostrets nackregion när det är 11-13 veckor gammalt. Vid undersökningen beräknas risken att fostret har t.ex. Downs syndrom genom att man använder sig av kvinnans åldersrisk för kromosomavvikelsen och resultatet av ultraljudsundersökningen. Om man gör fostervattenprov de de kvinnor som har de 5% sämsta resultaten efter undersökningen, hittar man cirka 75 % av alla foster med avvikelsen.




Babyvärlden

...har skickat mig ett mejl angående vecka 18 som jag kommer in i, inatt :D


Till föräldrarna
Vid denna tiden kan många kvinnor känna smärta i ljumskarna. Anledningen är oftast att de ligament som förbinder livmodern med bäckenet sträcks ut efterhand som livmodern växer. Ofta känner man smärtan vid snabba rörelser eller när man hostar eller nyser. Att luta sig framåt kan tillfälligt lindra smärtan.

Livmoderns högsta punkt ligger nu två fingrars bredd under naveln.

 

- No shit! Den j*vla smärtan har jag kännt lähänge! Redan sen v 10 lr nått, kommer ihåg att jag pratade med min barnmorska om det för ett tag sen. Nu är det dock inte lika mycket. Kände den visserligen även när jag inte var gravid, men det är ju en annan sak (?)





Om barnet
I början av denna vecka är fostret 15 veckor gammalt. Nu växer babyn fort och allt mer av brosket förvandlas till ben. En nyfödd baby har 300 ben. Vissa av dessa växer efterhand ihop, som vuxen har man 206 ben.

Fostrets öron sitter nu på rätt ställe och det fina håret täcker fortfarande delar av huden. Håret har inget pigment och är därför alldeles vitt. Anledningen till varför fostret täcks av detta hår är fortfarande inte helt känt, men man tror att det håller en tunt lager vax på plats för att skydda barnets hud. Ibland kan lite rester av detta hår synas på nyfödda, särskilt i hudveck.

 

 

- Anledningen till att jag är i vecka 18 men fostret är i vecka 15 är att bara själva vandringen från äggstockarna till livmodern tar två veckor. (Om jag inte minns fel) Så ett egentligt embryo är det inte förräns tidigast tre veckor in i graviditeten. Om jag inte minns helt fel kan man kalla embryot för foster from v. 6 , men är inte helt säker!

Från vecka 8 har barnet hjärtljud, lite mysigt att veta. Dock lyssnar man oftast inte förräns v 20-25 då det är svårt att höra, vilket kan göra modern något stirrig, och det vill vi inte! Även senare kan det vara svårt att hitta hjärtljuden, lät att förknippa hjärtat med navelsträngen då de pulserar i samma takt, däremot är ljudet från n.strängen mer dovt. Svårt att hitta också pga att barnet kan vara allt för rörligt, haha :)

 


Let it snow, let it snow, let it snow

Frank Sinatra - Let it snow

http://open.spotify.com/track/4yV74JwUiz7YS59ReFtI3D



Det snöar banne mig!! Inte för att jag är någon inbiten "fira-julare" men jag tycker ändå att denna mannens röst passar in så underbart på vintern, riktig mysröst! :D




The Wedding(cake)planer

Yes yes, idag ska jag baka en tårta! Mamma & Co kommer senare för myskväll med god mat, film och tårta!
Jag ska ha mammas bröllopstårta som inspiration, fast ganska enkel. Innehållet blir ungefär som en princess-tårta, med vit sockerpasta (ungefär som marsipan fast god och söt) som överlag, som jag också ska göra blommor och blad av :) Har varken lila eller grön färg men jag har lite andra färger, röd och blå å så tar mamma med sig gul.. röd+blå=lila   blå+gul=grön , borde väl fungera? :D Kommer bli skitkul! Lägger upp bild när den är färdig :D



Kan inte lova att jag gör det såhär glamoröst, haha :) Men gör gärna ett försök!



Jag är Slut!

Usch jag mår inte bra! Är helt slut, känner mig sjuk. Har börjat få typ foglossning lr nått redan, det är ett helvete iaf. Känner hur kroppen tänjer ut sig, huden sträcker, skelettet typ utvidgas, revbenen tänjer ut sig, jag är ÖM i en del ben i kroppen speciellt vid bäckenet kan man säga.. jättesvårt att förklara, men hemskt är det! Får kramp inne i kroppen, rumpan och benen om jag står eller sitter för länge. Dessutom har jag svårt att andas, inte nog med att jag är täppt i näsan (tack vare graviditeten) så är det som ett tryck på lungorna. Andas tungt nästan hela tiden, på rygg kan jag inte ligga så länge får nästan lite smått panik då eftersom jag inte får in nån luft, haha ja jäkla skit! Bröstmjölken är redan påväg också.. lr typ här, (y) den som de flesta får runt förlossningen haha. Min kropp är verkligen taggad för det här! Med Melissa fick jag den i 6:e månaden vilket jag och de flesta andra tyckte var riktigt tidigt, nu är jag i 4:e månaden och den fyller redan på ;) Jag röstar på att det blir för tidigt denna graviditeten också, fast att kroppen denna gången tom fixar det själv (y)

Men, jag tycker fortfarande att det är ett jäkla privilegium och ära att få chansen att vara med barn!




Jag är en befruktad man

En del av mig blir en man när jag är gravid.

"Hej, Tomas heter jag. Är en man på 30 vintrar. Tycker om snus och öl. Längtar tills i sommar då jag blir kvinna igen. Rätt grymt att ha bröst nu ändå, yeah. Gillar bögmusik som Takida."


Jag vet inte riktigt vad jag höll på med där, (men iaf bättre än "Cha cha bloggen!"), men lite så känner jag mig. For the record, om någon inte fattar, jag gillar inte takida!

Ja jag blir sugen på öl så fort jag blir gravid, även förra gången. Som de flesta vet så rökte jag innan, snusade någon gång ibland men var absolut ingen snusare. Men nu, jag är så sugen på snus så det är irriterande. Har tillochmed vanan (från ingenstans) att sitta å greja med läppen som om jag hade snus inne, för att "fixa rätt den". Stör mig! Blir däremot inte speciellt mer sugen när jag ser snus, så det är bara någon fix idé min hjärna fått, haha! Har funderat på att börja med sånt där "snus" som det inte är någon tjära lr nicotin i, men då tillfredställer jag ju bara behovet mer och gör det till en "riktig" vana. Sen kommer folk tro att jag verkligen snusar å det får dom inte! Hemskt! Det vore ju snyggt annars, jag som hatar gravida som använder tobak och dylikt.


Detta kändes som ett ganska stökigt inlägg, vilket inte är så konstigt iof då det är nedskrivna snurriga tankar ;)
Men jag kommer nog ha ett gott skratt när jag sedan kommer tillbaka till bloggen om nått år! Redan nu tycker jag att det är skitkul att gå tillbaka och läsa det jag skrev för två år sedan :D



Ne nu ska jag gå å köpa mig en Rappe (y) Svejs!

Hemma efter en sväng i Skara

Var på arbetsförmedlingen och fick information i grupp om hur man gör ett bra CV och personligt brev, så tänkte sätta mig å kludda lite med det sen, guldstjärna!

Gick sedan å mötte upp Mamma och Melissa på Nockes för fika :) Tummen upp för ställen med lekhörnor!
Tummen ner för ställen där barn kan komma in bakom de obemannade diskarna, haha ;) Ja Melissa hade roligt iaf (och kunderna), höll stämningarna lite.

Är trött, vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen. Men känner mig ändå pigg på ett sätt :) Känns så bra när man kommit ut på förmiddagen, en bra start på dagen! Och så är det förbaskat fint väder idag med! :D Ännu en vårdag, tycker jag, sådär i mitten av januari (y)



Melissa: "Kom kom!"

Unga föräldrar - gruppen

Har aldrig kommit mig för att gå på något sådant förut, men idag så! Det var riktigt kul :) I början var Melissa ganska blyg och höll sig till mig men efter ett tag så släppte det, för oss båda.. hehe! Hon sprang mest omkring med de lite större pojkarna i gruppen, typ de som inte kröp.. :P Mot slutet gick hon och lade sig i en docksäng, haha!
Det kändes bra att komma ut och träffa lite annat folk, och för Melissas del få träffa lite mer barn :) Detta gör vi om! Det är varannan onsdag kl 13:30-15:30. Sen finns det ju också öppna förskolan, där är det mer variation på åldern både bland barnen och mammorna.. Större grupp och äldre barn helt enkelt. Pratade med några av mammorna idag om den och de flesta har inte varit där, dom känner att dom inte passar in där. Funderar på att gå en gång och se hur det är men att sedan kanske hålla mig till gruppen som jag var på idag, tiden passar mig bättre också. ÖF hade öppet mån och torsdagar 9-12:00. Kim har lovat att följa med till ÖF, känns bra :)


 

Idag på uf-gruppen.
Melissa tröttnade, haha <3



The Story Of Melissa

Hittade anteckningar om graviditeten och förlossningen med Melissa! :D






När fick du reda på att du var gravid?
Tisdagen den 1 september 2009 kl 14-15

Var bebisen planerad?
Nej

Mådde du illa mycket?
Dom första tre månaderna och i slutet av graviditeten. Men inte så jättefarligt.
Spydde bara i början, och så självklart när jag blev magsjuk så förlossningen startade.

Hur blev ditt hår?
Det har jag faktiskt inte tänkt på...

Hade du mycket halsbränna? Ingenting.

Grät du för ingenting? Ja.

Var du känslig? Ja. Vilket var jobbigt för minsta lilla blev jag sur över å skulle ta itu med saker.

Vad gillade du för mat? Det första begäret var pepparsalami, något jag inte gillat förut och heller inte gillar nu, det varade en månad ungefär.
Sen var det färdigrätt, findus pasta alfredo, ett tag. Sen gröna äpplen och kiwi, det begäret hade jag större delen av graviditeten.

När kände du bebisens första sparkar? Runt vecka 20. Det var så märkligt och overkligt!
Kändes helt otroligt, var inte säker på att det var en spark.. men sen kom det en till och en till.
Bara satt å kände på magen å var jättespänd, hoppades att den lilla människan i mig skulle röra sig och visa "här är jag!".
Då fick jag verkligen känslan att detta var på riktigt, jag var verkligen med barn!
Älskade att känna mitt lilla barn, att få känna tecken på att barnet mådde bra. Underbart!
När jag kände sparkarna var jag helt som i trans. Bara satt där i soffan.
Kände en spark till, förstod att det verkligen var en spark och började skratta, var helt salig!
När Kim kom hem en stund efter berättade jag ivrigt att jag känt vårat lilla barn.
Varje gång det sparkade sa jag till Kim, så han kunde få chansen att kanske också få känna vårat barn.
Nån vecka senare kände Kim också sparkarna!
På kvällarna låg jag och höll om magen och hoppades att få känna en spark.
Ville alltid känna en spark innan jag somnade, ibland låg jag vaken länge bara för att jag inte fick nog!

Var du ofta orolig? Ja det var jag men Kim har alltid vart bra på att lugna ner mig, skönt!

När började du läcka bröstmjölk?
I sjätte månaden! Det var genomskinligt, trodde jag svettades jättemycket!
Sedan blev det väldigt gult och mot orange-hållet, när det torkade var det orange. Men nu är det vitt.

Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? I början lusläste jag "Ett barn blir till" av Lennart Nilsson.
Skaffade/fick mycket tidningar och böcker i slutet av graviditeten och när älskade Melissa kommit!

Sparkade bebisen mycket?
Ja, mest sent på kvällarna och in på natten.
I slutet mycket mot revbenen på höger sida, från mitt håll, vilket gjorde ganska ont och var obehagligt, men ändå mysigt!

Fick du bristningar? Ja, på brösten, höfterna, ner på låren och lite på insidan av låren högt upp.
Bara några dagar innan förlossningen så fick jag en liten bristning ovanför och en liten nedanför naveln.

Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Min mamma har varit med om mycket vad gäller svårigheter i graviditet.
Varenda barn är en gåva och något man absolut inte ska ta förgivet. Så jag tog vara på chansen, och jag ångrar mig aldrig!
Jag skulle aldrig pallat leva med att jag och Kim skulle haft ett barn. Har pratat med andra som gjort abort och dom mår jättedåligt.
Även chansen att kunna få barn kan minska om man gjort abort innan. Ville inte ta några risker.
Hade helt enkelt inte mod, samvete och psyket att kunna ta bort det lilla livet inom mig!

Blödde du någongång?
Ja i mitten och i slutet av graviditeten, hände det nån enstaka gång. Men det var ganska ytligt, ingen fara!

Levde du på som vanligt?
Nej. Slutade att röka. Var hemma mycket, behövde trygghet.

Hur gammal var du när du blev gravid? 18 år, fyllde 19 tre månader efter.

Hur tog dina föräldrar det?
Mamma tog det ganska bra. Hon och Kim var med när vi fick reda på det. Hon brast först ut i skratt av ren chock! Vi alla var helt ställda!

Hur tog din partner det? Blev väldigt chockad som oss andra såklart. Han blev ganska rädd och orolig.
Det är förstås en stor omställning att bli förälder när man är såhär ung, det är det såklart vilken ålder man än är i men speciellt om man är yngre.
Men han växte in i papparollen och är nu en fantastisk pappa!

Vart bodde du/ni? Inne i Skara i varsin lägenhet, sedan skaffade Kim hus.

Hur ofta gick du till mvc? Ca 2 gånger i månaden.

Hur många ultraljud gjorde du? Tre. Först det vanliga när jag var 17+3 (blev dock ändrad till 17+2 under ultraljudet).
Sedan åkte jag in på koll på KSS v.28 då jag hade mått ganska dåligt, blivit snurrig när jag legat ner, mått illa och kännt mig konstig.
Och till sist i v.32, trodde vattnet gått men det var bara tunna flytningar.

Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Hade inte så mkt koll på hur den skulle kunna se ut faktiskt.
Visste iallafall att jag ville ha epidural-bedövning som min syster rekommenderade nån vecka innan.
Ville också ha lustgas, vilket är väldigt vanligt att man har under en förlossning.

Hur började din förlossning? Blev magsjuk tack vare en räkmacka, allt spyande tryckte så på bebisen och satte igång värkarna ett dygn efter.
Försökte gå å lägga mig för att åtminstonde vila lite,
men det gick inte många minuter så fick jag en värk och var tvungen att gå upp och röra på mig på alla möjliga konstiga sätt!
Låg i sängen och kände att jag kissade på mig, fattade inte vad som hände,(förstod senare att det var vattnet som gått!).
Fick springa till toan flera gånger men ändå hände inget när jag var på toa. Så jag bosatte mig helt enkelt på toan!
Så där satt jag på toagolvet med magen i vädret och en massa handukar om kring mig å var så förvirrad och rädd!
Själv dessutom! Ringde förlossningen på KSS men dom sa bara att det var nog ingen fara,
jag hade nog bara kissat på mig och att jag skulle lägga mig å vila å se om det blev bättre. A jo, säkert!
Ringde mamma och Kim lite då och då också. Fjärde gången jag ringde in till KSS så fick jag en värk mednas jag pratade med dom,
vilket var tur för då sa dom att jag skulle komma in så dom fick kolla på mig. Ringde mamma, klockan var då ca 3 på morgonen, hon kom till mig direkt. Ringde också Kim, som jag smittat med magsjuka så han låg ute i huset.
När mamma kom så hjälpte hon mig att packa. Jag hade inte packat ihop nån väska än vilket man ska göra,
men detta var tre veckor innan beräknad födelse så jag hade inte haft så bråttom med det. Hade tänkt göra det men inte blivit av.
Hon frågade om jag skulle ha med några bebiskläder för säkerhetsskull, jag tänkte att det nog inte skulle behövas men okej, för säkerhets skull.
Frågade också om jag ville ha med bilbarnstolen, jag sa att det kändes lite väl, trodde knappast att jag skulle åka hem med en bebis,
men vi sa det att då är den ju iallafall i bilen så finns den där när jag väl fått bebisen, så vi tog med den också.
Kändes lite löjligt att plocka med bebissaker, som om jag hoppades på för mycket.
Tog ganska neutrala kläder ifall det nu inte skulle vara en flicka.
När jag var hemma var det max 15 minuter under värkarna. När vi åkte in så var det 3-4 minuter emellan!
Det var hemskt att åka bil!! Barnet tryckte neråt och när bilen guppade tryckte sätet uppåt, fy tusan!
Och nåde mamma om hon körde på dom vita strecken!
Ville att mamma skulle köra jättefort så den helvetiska bilresan kunde vara över fort!
Men samtidigt att hon skulle köra jättesakta så att det inte guppade och höll på,
speciellt vägen (och guppet!) från v.i.p. förbi teglaskolan till brandstationen. Minsta rörelse var jättejobbig.
Mellan värkarna sa jag till mamma att köra jättefort medans det inte gjorde så ont.
Kommer ihåg en rondell-liknande grej som vi körde igenom i Skövde på vägen till KSS, mamma körde lite för snabbt, var såklart stressad,
så hon körde emot kanten på "rondellen" lite precis när jag hade en värk, jäklar säger jag bara!
När vi kom fram hoppade jag ur bilen å gick till öppningen å ringde på medans mamma parkerade.
Det dröjde lite men sen kom det en tjej å öppnade, mitt under en värk, då kom mamma in också.
Vi fick vänta vid ett väntrum, jag gick runt å lutade mig framåt mot väggarna och nästintill dansade, kändes bättre då!
Kom in en gravditjej precis efter mig men hon å hennes kille gick lugnt å satte sig å kolla på mig som om jag vore knäpp.
Tror inte hon hade så bråttom...
Fick komma in till ett förlossningsrum. Hade ont hela tiden.
Det var hemskt att ha massa kläder på mig så mamma fick ta av mig den översta tröjan och t-shirten,
hade linne å mjukisbyxor, så var inte helt näck.. än!
Vid fotändan av sängen var det som en sängram med handtag som jag stod å liksom vred om och tryckte som tusan på under en värk,
just när en barnmorska kom in. Jag fick lägga mig på sängen och hon kände hur öppen jag var. "Oj!" sa hon! Då fatta jag att det var på gång...

Hur många timmar tog din förlossning? Fem timmar efter att jag kom in hade jag Melissa i famnen!

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in? 6cm!

Vilken smärtlindring tog du? Epidural och lustgas.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Hade krystvärkar i 12 minuter.

Blev det komplikationer?
Nej, tack o lov!

Fick du sy? Nej.

Vad tyckte du var jobbigast? En av sakerna var iallafall trycket mot svanskotan, usch!

Var du rädd för något? Jo, klart man är nojig över att det ska vara något med barnet tex. Rädd för mer smärta.

Skrek du? Nja, inte av smärtan direkt. Jag var högljud men vill inte påstå att jag skrek. Ta-i-skrek gjorde jag nog däremot

Hur många var inne i förlossningsrummet? 3-4 sköterskor och Kim. Mamma var med de första timmarna.

Hade du någon nära med dig? Mamma och Kim.

Hur var vikt och längd? Melissa vägde 3055g och var 49cm lång.

Ögonfärg:
Mörkt blåa. Tror att alla barn har väldigt mörka ögon när de föds.

Hårfärg: Blond/rödlätt

Ammade du? Ja

Ammar du nu? Nej. (denna och en del av de sista är ifyllda långt i efterhand)

Hur gammal är bebisen nu? Snart 2 år (21mån)

Vad tyckte du om förlossningen? Jag tyckte det var en bra förlossning. Självklart var det påfrestande, men ser över lag på den som positiv.

Vill du ha en till? En till är på väg!

Planerar ni ett till? Efter denna?... Beror på, vill gära ha en pojke innan jag är färdig.

När kommer andra barnet? Juni/Juli-12

Hur är ert förhållande nu?
Mycket bra! Hon är en underbar flicka, med humor!

Vilken vecka födde du i? Vecka 37






Jag fick reda på att jag var gravid: Tisdagen 1 september 2009 ca klockan 14-15:00. Lidköpings akuten. Jag var då i vecka 3-4.



Så här fick jag reda på det: Åkte in pga kramp i magen som orsakades av en vattencysta som försvann efter någon vecka.




Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet:
Var som i min egen bubbla, kunde inte föstå vad som nyss hänt. Fick träffa en doktor å ha lite kontroller sen åkte jag hem.
Var med Kim och mamma. När jag och Kim kom hem satt vi i soffan å fösökte greppa nyheten vi precis fått.





Den person jag först berättade för:
Mamma och Kim var ju med när jag fick veta det men sen sa jag det först till Cornelia och Jens. Vi bodde grannar då så vi sa till
dom innan jag åkte in och jag fick låna ett par mjukisbyxor av Cornelia för jag kunde inte ha nått som satt åt runt magen,
det gjorde för ont.



Jag tror det kommer att bli:
Underbart, såklart jobbigt oxå men jag tror att detta kommer vara nyttigt för mig.




Det här undviker jag att äta och dricka: Opastöriserade mjölkprodukter. Mat, tex räkor, som jag inte vet hur fräscha de är.
Energidricka. Inte för mycket svart te eller läsk.



Lukter som jag inte klarade av i början:
Tobak, onyttigt tex pizza och chips.




Följande små egenheter jag har fått: Ett stort begär efter äpplen, speciellt gröna, och kiwi. Och ett humör som inte är riktigt normalt.. ehe.




Första gången det rörde sig i magen: Någon gång i november antar jag.. kommer tyvärr inte ihåg och ha inte skivit upp det heller. Men vet att det var ett tag innan
första sparken. (Första gången jag verkligen var säker på att det var en spark.)




Det började sparka ordentligt: Första sparken kände jag 21 december 2009.

"Kände första sparken förut!!!!!
Har ju kännt när barnet rört på sig och har anat sparkar men det har aldrig varit såhär tydligt.
Det var det häftigaste, underbaraste känslan som finns! Jag bara satt å skratta för mig själv, kändes så overkligt!
Åååh min lilla bebis! Ännu ett tecken på att min lilla älskling mår bra :D och mer blir det! <3 "





Så här kändes första sparkarna:
Tyckte det var ungefär som en puls i magen. Som ett hjärtslag. Som när en katt slår till lite :P




Musik jag spelar för bebisen i magen:
Det mesta.. Men mycket Eagle-Eye Cherry, sjunger ofta hans låtar :) mest "Save toonight" och "Falling in love again".




Magen började synas:
Det beror på hur mycket man menar att det syns. Enligt mig så var ju blev jag stor direkt, men det var nog mest i mina ögon :P lite önsketänkande.
Men tycker faktiskt ändå att jag blev ganska svullen rätt fort, i tredje månaden.




Så här kände jag första gången jag fick göra ultraljud:
Trodde att jag skulle börja gråta men var helt tagen. Det var så märkligt och otroligt häftigt.
Väldigt mäktigt! Jag fick se barnet i min mage och det såg jättebra ut och mådde bra.
Jag och Kim höll varandra i handen hela tiden. Innan ultraljudet var jag jätterädd för att barnmorskan
skulle se nått som var fel och vågade inte se på skärmen först. Men det gick ju jättebra!
Ville göra om det efteråt :)



Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det så här: 11/12-09 Det var helt fantastiskt! Så tydligt hjärtljuden var! Så underbart att höra det starka lilla
hjärtat slå inom mig. Att få ännu ett tecken på att barnet inom mig mår bra. :)




De första mammakläderna var:
En grå tröja med trekvartsärmar från Kim. Ett par mammabyxor, fick dom av Inger på julafton.
Ett vitt linne köpt på H&M. En amningsbehå som jag fick av mamma.




Mina favortimammakläder: Det vita linnet från  H&M. Ofta ihop med leggins.


Filmtips!




En riktigt bra film!
Underbara skådespelare , härlig känsla , perfekt slut.

Vill skriva om filmen, men vet inte vad.. vill inte avslöja något! (Som vanligt..)
Så ni får helt enkelt lita på mig..

Se den! :)

Alfred eller Rullgardina?

Så ska man hitta ett namn också!
Dessvärre har jag märkt att jag inte tycker om några tjejnamn, lite knepigt! Josefin och Melissa är väl de enda jag är nöjd med, haha! Älskar namn som Richardo och Christoffer.. det ena för osvenskt och det andra en släkting. Jag kan inte döpa mina barn till något som någon annan i min omgivnig heter, det går bara inte. Namnet som jag väljer ska vara bara mitt barns namn inte delas med 10 andra i släkten, vänkretsen.. ja ingen egentligen. Men sen vill jag ju inte heller ha så ovanliga namn som Dora eller så vanligt som Emma, heller inte så medelgammalt som Majvor.. Och inte ett lättretat som Britta. Jag vill ha långa namn! Jasmine, det tycker jag om! Men funkar det på en blond, blåögd flicka? Som Richardo på en blond blåögd pojke. Richardo och Melissa... Melissa och Jasmine.. Njaaaa!?

Här är de namn som lyckas komma med på kanske-listan:

Pojke: Flicka:
Alphons*                  Ayleen
Hugo                        Cassandra
William                     Emelina, Emilina
Jasmine


*Redan planerat till Melissa om hon hade visat sig vara en pojke



Säger inte nej till tips! :)

The Final Countdown <3

Nu är det exakt en vecka kvar till ultraljudet! :D Åh vad jag längtar! <3


Nu ska jag försöka lägga Melissa igen! :)
Godmorgon & Godnatt!

Jobbig natt!

Sitter uppe med Melissa som behagade att vakna kl 03 inatt. Efter ett flertal försök att natta henne, med både välling,varm mjölk, gossedjur, böcker, lampor, havsljud osv.. så la jag mig i i hennes (spjäl!) säng. Efter ytterligare ett tag gick jag å la mig i min säng vilket inte gillades så jag hämtade henne så hon kanske (men väldigt tveksamt) kunde somna inne hos oss men då kräla hon bara ur sängen och sprang runt å grejade med annat och till slut (3 timmar senare) kände jag att det var lika bra att gå upp.

Har nu ätit frukost och kollar på barnprogram. Hoppas på sovdags snart! :)

Lesson In Life ;


A wise man sat in the audience & cracked a joke.
Everyone laughed like crazy.
After another moment, he cracked the same joke again.
This time less people laughed.
He cracked the same joke again & again.
When there was no laughter in the crowd,
he smiled & said :
-you can't laugh at the same joke again & again,
but why do you keep crying over the same thing over & over again?

Graviditetsbegär

Under min graviditet med Melissa ville jag i början ha pepparsalami(!!!) något som jag inte alls gillade innan eller efter den perioden. Sedan var det också gröna äpplen, något som håller i sig även denna graviditeten! Sen tålde jag inte pizza, chips och annat onyttigt. Mådde riktigt illa av lukten! Felix färdigrätt Pasta Alfredo var något som jag heller inte kunde vara utan, så fruktansvärt gott! Även nu, mår illa när jag äter det men det är sjukt gott, haha! Allt detta var under de första 3 månaderna ca. Äpplena höll i sig längre!

Nu är det ganska likt som förra, kunde i början inte vara nära chips tex. Pepparsalamin har jag dessutom klarat mig utan, hehe. Men jag suktar efter allt som är fräscht, speciellt då äpplen(!) men också äppeljuice, ice tea peach, apelsin (har länge undrat hur apelsin och nudlar skulle passa ihop, är väldigt sugen men har ännu inte vågat prova).


Illamåendet har förresten gått över nu :) Inte helt men nästan! Om man jämför med förra graviditeten så om jag minns rätt så mådde jag mer illa denna graviditeten men kräktes mer förra. Skönt att det är påväg att gå över nu iaf! :)

Vecka 17

Gravid.se


Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Drömmar bortskänkes

Jag har haft sådana konstiga drömmar på sistonde! Jag brukar aldrig komma ihåg så mycket av mina drömmar annars, brukar tycka det är tråkigt men nu önskar jag nästan att jag inte kunde komma ihåg någonting från dem.

Jag drömmer om människor jag inte träffat på evigheter.
En valp utan skinn. En gammal kompis som ringer och gråter och säger "Jag var kissnödig och du drog" sedan skrattar han generat. Om denne drömde jag också att jag festade med hans lillebror sedan kom vi hem till honom och hela hans familj var mördad, en hängd, en i badkaret osv.. Jag blir jagad av en kille som brinner och vars fötter glöder, han sparkar på mig så jag också börjar brinna. Jag snor en saab. Poliser skjuter mot mig.
Varje dröm börjar med att jag festar och röker, kommer på mig själv men viftar nonchalant bort samvetet (har slutat röka) sedan sluter de med att någon försöker mörda mig eller att någon annan blir mördad.

Drömtydarbok någon?

Snart kläcker jag!

Första bilden :)


Känner mig dock lite väl pösig för att vara i v. 17..

Haha nejdå! Detta är från när jag var gravid med min vackra Melissa :)
Här var jag beräknad att ha tre veckor kvar, födde tre dagar efter.
Sista bilden! <3

Jag både längtar och fasar till denna magen! Det är väldigt mysigt men också jobbigt. Man är aldrig själv :) vilket tyvärr kan påminnas av en spark på revbenen.. Haha jaja förr eller senare så kommer jag till detta skedet! :)



Mina känslor kring förlossningen!:

Nu är det lätt att tänka; Det här har du ju gjort förut, så det borde väl inte vara lika stor grej nu!?
Heh, det är ju just det.. jag har gjort det förut! Så då vet jag också vad som väntar, på gott och ont!
Min inställning till förlossningen när jag var bar på Melissa var rätt... lugn och kaxig kan man säga, haha! Jag tog var dag som den kom och kände mig som sagt någolunda lugn inför förlossningen.

"Visst det kommer göra ont, det fattar jag med, det kommer jag inte ifrån men det kommer vara så värt det!
Det fixar sig!"


Var då ganska lugn och funderade inte så hysteriskt mycket på förlossningen förrän jag kom in i kanske 7:e månaden. Blev då nervös, självklart!? Men det kändes ändå rätt okej. Jag visste att jag hade min mamma och Kim vid min sida hela tiden. Sen så kom förlossningen så plötsligt så jag fick väl egentligen aldrig så lång tid att stressa upp mig på, å det var väl lite bra antar jag. Jag var rädd men jag var väldigt koncentrerad och var i nuet!


NU däremot! ..Är jag redan rätt nojig. Inte bara inför förlossningen utan även inför tiden på BB, hoppas att Kim får vara där mer denna gången, men nu ska vi ju inte vara magsjuka (förhoppningsvis!) så det borde väl då inte vara några problem!? :)
Någon panik har jag inte men som sagt eftersom jag vet mer om vad som händer tänker jag mer på vad som kan gå fel. Men det fixar sig!

Något som jag också tänkt på mycket är Melissas reaktion. En ny familjemedlem som tar tid, av hennes tid! Jag tror Melissa kommer vara en underbar storasyster <3 Men det kommer säkert bli tufft.. fram tills hon accepterat bebisen.
Men jag har en plan! Har sett att det finns en (ganska stor!) möbel till dockor som man kan köpa till Melissa, där det finns sådant som man använder till en bebis..

-Matstol
-Badbalja
-Säng
-Skötbord

och lite annat smått :)

Om man ställer denna kanske bredvid bebisens skötbord så kan man inkludera Melissa mycket mer! Hon kan göra på dockan som jag gör på bebisen :) Jag tycker det låter jättebra! Och sedan låta henne vara med mycket i övrigt, som tex under amningen. Visst vorde det skönast att stänga in sig i sovrummet och amma i fullständig lugn och ro. Men vad säger att det inte går att amma i lugn och ro, även med Melissa!? Har läst att något man kan göra ör att inkludera det äldre syskonet i amningen och göra en mysstund av det. Ha bebisen på ena armen och hålla om det äldre syskonet på andra sidan med den andra och mysa ner sig tillsammans och läsa en bok. Så blir det mindre tid som anses "tas" från det äldre och en positiv stund tillsammas på dagen. Läste också en söt sak som att om bebisen fått tag på och håller i någonting som är den äldre syskonets så ska man ta denne från bebisen och förklara att han/hon inte får ha den då det är storasyskonets, och istället ge bebisen någonting annat. Då ser det äldre barnet att även bebisen har förpliktelser :) Gulligt men mycket viktigt. En stor sak som gäller det äldre barnets accepterande kring den nya familjemedlemen är att få respekt och inte bli åtsidosatt, tror jag :)

Ja det här kommer nog gå fint!





En bild på mig och min fina Melissa när hon var bebis <3
Jag älskar dig :)


Varmt välkommen!


Hej så trevligt att äntligen råkas, kära fladder!

Are you thinking what I'm thinking!?? Yes!! SPARKAR!
Jag kände nyss mitt barns första sparkar :D I vänster sida var "ittet" (ja det hänger kvar även denna graviditet!) å for! :) Kommer ihåg att Melissas första sparkar kände jag på framsidan av magen <3

Nu tänkte jag skriva att du ska blunda och leva dig in i vad du läser.. meen kanske inte funkar så perfa ändå, höhö.
När man känner sitt barns sparkar så stannar allt omkring dig still. Tiden står still och det är tyst. Du är koncentrerad och tänker "kände jag verkligen rätt?". Lägger handen där du tyckte att det sparkade och väntar ivrigt... Det kom igen! Det VAR en spark!! Jag får gåshud och blir rörd och helt upprymd bara jag skriver om det, det är en fantastisk känsla!

Som jag skrev igår (var det väl!?) så vågar jag ändå inte tillåta mig själv att tänka att det var sparkar, men jag går emot mig själv lite, det var det visst! Banne mig! Hur som haver så rörde mitt barn sig!

Min bebis gjorde sig hörd, Här är jag mamma! Jag finns! <3


Åh vad jag älskar dig, du ofödda vackra mirakel!



Bebis lr kyckling?


Måste bara visa er!




En bild på embryot i v. 6 (Lennart Nilsson)



Visst ser det ut som en grillad kyckling!?
Ja, det låter sjukt.. men kolla på den! Skitsöt å så.. men det ser ju inte riktigt ut som en bebis, eller hur!?
Nej, alltså.. en grillad kyckling.







Uppdatering:

Kolla in det här! Forntidsdjur?
Ser ändå ganska häftigt ut!


32 days in



Denna bilden är väldigt mäktig!


11 weeks

No big foot

Förresten är barnets fötter ca 2cm långa, kanske inte såå konstigt om jag inte känner några supertydliga sparkar :P
(barnets huvud är ca 3cm i diameter)

Vart är fladdret!?

Sitter och myser i soffan med Melissa som tittar på "Bompaa!" haha :) <3 Just nu är det hennes favorit Iggle Piggle, I drömmarnas trädgård :)
Bompa (Bolibompa) - ett nytt ord i Melissas ordlista, likaså "Aj" som enligt henne passar till allt.. suck. Det "gör ont" att tex klä på sig eller lägga ifrån sig datamusen, haha jaja.

Läser, som besatt, varenda graviditetskalender jag hittar och from. denna veckan (v. 16) så ska omföderskor kunna känna första sparken, som ett litet fladder. Mm och vart är mitt j*kla fladder då!? Jag är otålig.
Har kännt massor i magen men vet ju inte om det är bebisen eller om det bara är min konstiga pratglada mage helt enkelt.. Har kännt rörelser som skulle kunna vara sparkar men jag vet inte riktigt, är rädd att försäkra mig om det för tidigt, när jag inte är säker.. så jag inte börjar jubla för "gasbubblor" haha!
Men så vet jag ju att när jag får en spark så märks det! Även om jag fått det förut men inte förstått så kommer det ögonblicket när jag verkligen fattar, att DET var en spark! Och det ögonblicket är underbart! <3

Under tiden så nöjer jag mig så gärna med att känna mitt barn röra sig där inne, för det gör jag :D Man kan även se det :D





Bilder: Lennart Nilsson, V 16


Om 10 dagar ska vi, jag och Kim, på ultraljud!! Längtar så tills jag få se dig <3

Melissa - Söt som honung

Melissa, jag älskar dig! Du är det vackraste jag har <3 /Puss mamma

<3


Älskling! <3



Melissa älskar snön!


Nyår!



Hade en riktigt bra nyår :) Började med att titta på fyrverkerierna på eftermiddagen hos Melissas farfar Boine. Melissa och hennes faster Mimmi, 9 månader äldre än Melissa, gillade det verkligen! :) Vi var inomhus och såg på dom på håll, blev riktigt bra utsikt! Melissa sa häpet och imponernade "titta" och pekade mot de glittrande fyrverkerierna <3

Sedan gick vi till farmor för middag där Melissa sov över natten då jag och Kim gick vidare till nyårsfesten.
Där stannade vi till kl 03 och traskade vidare till en mysig efterfest, förutom gapande, vindrickande primadonnor, denna lämnade vi en, två timmar senare.

För att vara jinxade nyårsafton får kvällen 4 av 5 toasters ;)


Gravid v 15

Gravid.se;

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet
. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.




Så mysigt när man läser om vad som händer i magen och känner igen texten från när jag var gravid med Melissa <3

RSS 2.0