Har bytt bloggnätverk..

Har nu bytt till Spotlife.se. Har fört över allt från denna bloggen dit så inget är förlorat :D Följ mig gärna där nu istället, Puss ♥


http://ssefin.spotlife.se/


Jag ger våren två veckor..

Sen är den nog här, eller vad säger ni? :)

Startade dagen vid tio-tiden med en stor frukost! Jag, Kim, Melissa och Kevin.. Kims yngre bror. Sedan tog vi en underbar promenad.. som Melissa mestadels spenderade med att springa i vattenpölar :) Fick pisseblöta skor, haha! Hon älskade det :) Nu ligger hon och sover ♥

Ska nu ringa till Sahlgrenska Östra sjukhus i Göteborg för att kolla vilken dag jag skulle vara där, för ultraljudet ni vet? Har tappat bort papprena, åh!! Vet att jag ska vara där kl 13 iaf HAHA, bra va ;)



Pastell-klottrad mage?





ÅÅH! Jag vill också kunna bära dessa i vår! Älskar pastellfärgerna till våren. Jag får väl ta till andra medel. Kanske kan hitta lite söta toppar att smycka min glassiga mage med..? Och sen ett par färgglada leggins till att även föra min feta röv över till sommartiden :) Haha jorå kanske..!?




Ska nu iaf lägga mig i sängen å måla naglarna med en jäkla pastellfärg!;)


"Gilla så betygsätter jag ditt utseende 1-10"

Jag vet att jag är snygg. Jag behöver inte bli desperat rankad av mina kära fb-vänner.
So thanks, but no thanks ♥


Ryck upp!

Hej på er! Ja igår hade jag ingen rolig kväll.. La mig i sängen med datorn, tänkte mysa å måla naglarna. La mig å sov istället. Gick in på facebook och såg några fina rader innehållande "vila i frid" och ett länkande namn, gick in på namnet och tyvärr var det en ingift släkting. Känns skittråkigt,... fruktiansvärt hemskt! Detta är ingenting som jag vill sitta å blogga om,.. men vill säga att jag beklagar familjen och ja, må du vila i frid ♥





Har på eftermiddagen varit hemma hos Melissas farfar. Medans Kim tatuerade bakade jag morotskaka, jättegott! Kom hem för en stund sedan, har ätit kvällsmat och lagt Melissa. Sitter nu med Kim och hans lillebror Kevin, i soffan.. fixar lite med bloggen sen ska jag nog avsluta kvällen som jag tänkt det igår. Med film och mys i sängen, helst i sängen! Har skapat en ny användare i Blondinbellas (ja, blondinbella;)) egna nätverk, Spotlife. Funderar på att flytta över bloggen dit. Som ni säkert märkt så har jag inte längre någon bild eller presentation, för när jag skulle ändra och uppdatera båda så vägrar det att sparas så nu har jag inget istället.. lite tråkigt. Men flyttar jag över bloggen så så kommer alla mina gamla inlägg att flyttas med, bra va :)



..

Hade tänkt att skriva om min dag.. Men nu känner jag inte för det. Fick precis veta en hemsk sak.
Vi hörs imorgon istället.



Vila i frid.


You say I'm a bitch like it's a bad thing


Söndagsmys

Gick upp vid tio idag och hade en lång frukost med Melissa ♥ mys! Mitt i den kom Pauline Och Fia. Jättekul att träffa er, trots allt ♥ Nu sitter jag själv hemme, flickorna har åkt och Kim tog med sig Melissa till en kompis. Riktigt skönt! Men blir så seg när jag varvar ner och vill helst inte somna i soffan.. även om det vore superhärligt. När Kim och Melissa kommer hem ska jag laga mat sedan ska vi iväg till Kims pappa som fyller år idag :) Funderar på att baka något..


!!!




Lördag

Hej! Hade sovmorgon idag, så jäkla skönt! Tack Kim :) Sov till typ kl 14.. hehe! När jag gick upp var det dags för att Kim att gå för ännu en sittning. Melissa hade precis vaknat så vi yrade nyvaket runt innan jag ställde mig å värmde på kalopsen från igår, haha gött! Efter middagen hoppade vi båda in i duschen, Melissa duschade längre än mig! Haha :) Sen fönade vi håret och smörjde in oss, ja vi gör allt likadant och allt tillsammans! ;) Blåste henne extra varm så hon inte var fuktig då vi skulle tralla iväg till hennes farfar där pappa satt å tatuerade. Hon fick gå den första biten själv, mysigt och jätteroligt men efter att hon tvärvänt å sprungit åt andra hållet några gånger för mycket fick hon snällt sitta i vagnen resten av promenaden. Det är lite sådär halvjobbigt att springa efter henne å bära runt på henne nu när jag är gravid, ska ju inte ens bära henne egentligen.. men hur lätt är det!

Nu sover Melissa och jag och Kim sitter i vardagsrummet, ska snart sätta på en film. Har ätit vårrullar och nudlar :) gott! Så fort jag inte är lika mätt längre så åker jordnötsringarna fram, suktat sen igår så var tvungen att köpa det förut, hehe.

Ha en underbar lördagskväll. Puss!




Vecka 21
20+1 ♥


Fredagsmys med mig själv!


Chokladpudding och grädde, mums! :)





Vore gott med hallon till!



När jag blir stor ska jag köpa hus, i trädgården ska det finnas många, stora och vackra hallonbuskar.
Så jag kan äta hur mycket jag vill.



Quote.. for myself.



Don’t let a bad day make you feel like you have a bad life





Kalopsfredag..

Min man gick för en stund sen för ännu en sittning, har tatuerat en hel del denna veckan. Skönt att vara själv visserligen, men kanske inte alltför mycket..? Melissa sitter i mitt sovrum med Pippi och lite choklad ♥ Själv tillbringar jag denna sena fredagseftermiddag med att laga kalops, HEPPA! Haha, men ska bli riktigt gott. Sen vet jag inte vad jag ska göra. Ska nog dra på en film sen när jag lagt snuttan. Har inget sådär gottit hemma,.. inget som jag är sugen på just nu iaf, hähä :P Nu ska jag gå å kolla till min lilla gryta.. Smell ya later!

Ha en underbar fredagskväll, ta hand om er! Puss ♥


Ögonbryn, 8 steg






Bara jag som tycker hon är lik LC??

(Lauren Conrad från The Hills)


Escape the friendzone


Vet ni hur jag startar varje dag?





Jo jag ligger i sängen och myser med Melissa, när jag varit vaken och legat stilla en stund så börjar sparkarna i magen.

Kärlek ♥




Byggar-as och trotsis, woopa!

I över en vecka nu så har hyresvärden varit ovanför oss och bankat från tidigt på morgonen till in på dagen.. I början trodde jag att det var grannarnas love-making som i seg takt störde mig vid frukost.. haha.. blää!? Men nej! Dom renoverar! När dom ändå håller på så kan dom ju komma ner en trappa, finns säkert något att göra här med..? ;)
Funderar på att gå upp å köra pregnant ninja-style on their asses..




Haha what the..!?


Imorse vid frukosten så ställde jag mig faktiskt å kokade risgrynsgröt! Dock hade jag i för mycket kanel, för lite socker, och smöret har jag ingen aning om hur mängden ska va men körde på lite bara. Men det blev faktiskt rätt gott, om man sockrade det till det oändliga. Fantastiskt mycket godare än vad det såg ut iallafall :) Melissa min lilla snutt skulle bestämt ha på kanel istället mellan varje sked. Till slut doppade hon kanelburken i gröten och slickade av från den istället, så jag ställde in den i skåpet.. Det var då helvetet bröt ut.. Den redan väldigt trötta lilla flicka började skrika sig röd i ansiktet och vart helt hysterisk. Och hon som vägrar säga mamma utan kallar mig pappa/babba istället satt nu i sin stol och sa (läs: skrek) mamma.. klart, högt och tydligt. Pfft, så nu passar det!? Haha ne men det är verkligen bara när hon är riktigt ledsen eller arg som hon säger mamma, annars verkar det som om hon inte kan..? Hon kunde ju när hon var mindre.. Dock har 'pappa' alltid varit det ledande ordet. Fast det är (oftast) mig hon står och rycker i. Haha jaja.. 
När det gick över vägrade hon att ta av sig plasthaklappen som hon annars oftast hatar att ha på sig.
Hej trotsåldern!?

Nu sover hon iallafall!


Trots allt detta har det ändå varit en härlig morgon! Melissa och jag borstade tänderna tillsammans, vilket verkligen är roligt :) Hon tittar på mig och tar efter, står å småspottar sedan tittar upp på mig och fnissar, haha snuttan! ♥



En jättefin bild på mig och Snutt när hon var mindre.♥

Posh!

Haha hur kan man inte gilla henne!?



Victoria Beckham

Detta är en bild där hon, i New York, står och posar med ett fast "tag" kring sin mans juveler, som på bilden bakom står iklädd kalsonger för H&M. Det var David själv som twittrade denna bild med texten 'Så stolt över min fru som kontroll över modeveckan'. De var i NY på modeveckan för att lansera Victorias senaste väskor och klädkollektion.

2012-02-16

Hey hey ;)

Haft en bra dag!? Det har jag! Men varit väääldigt trött, vilket jag tycker är lite skumt eftersom jag somnade säkert vid ca kl 01 inatt och vaknade vid 10, slumrade och gick upp vid elva. Fått rätt bra med sömn ändå ju..!? Aja får la skylla på att jag är gravid ;)

Sicket busväder (höhö) det varit idag! Både igår och idag valde jag att ta på eyeliner.. igår blåste det så det rann och smetades ut, och idag snöa det och blåste. Note to myself: Studera väderrapporten innan smikning! Fjortis.
Gick iaf ut för att möta kusinen Malin, var kul att träffas idag. Har inte umgåtts ordentligt sen i somras lr nått.. Så det var på tiden. Och imorgon kommer en annan kusin, hennes lillasyster, Sarah :) haha. Ska bli väldigt roligt det med!

Nu på kvällen fick vi besök av Kims kompis, trevligt trevligt. Jag ställde mig å bakade en jättegod chokladtårta, mums!
Min duktiga man ställde sig senare å dammsög hela lägenheten, även soffan. Uppskattat!!





Fransk chokladtårta



Fransk chokladtårta serverad med vispad grädde och hallon. Mums!

Mycket god och fin lyxig chokladtårta som smälter i munnen. Enkelt recept där man inte behöver dela äggen.

Tid: 40 min, varav 25 min i ugnen

10-12 bitar

Du behöver:

Ev: Servering:

Utrustning du behöver:

  • 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter

Utrustning som är bra att ha:

  • elvisp

Gör så här:

Smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Dela chokladen i mindre bitar och lägg dessa i det varma smöret. Låt smälta och rör om under tiden tills det blir en fin chokladsmet. Det ska inte koka, ta i så fall bort kastrullen från plattan.

När nästan all choklad smält, ta av kastrullen från plattan så kan resten smälta av värmen som redan finns så slipper smeten bli onödigt varm. Rör tills det blivit en fin chokladsmet.

Häll på strösocker och äggen och eventuellt snabbkaffepulver om du vill ha lite kaffesmak. Vispa ihop eller rör kraftigt ihop detta till en jämn smet. Använd helst elvisp.

Häll på vetemjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp. Tänk på att inte röra eller vispa mer än att det är blandat efter att du tillsatt vetemjölet, det tar bara ca 10 sek med elvisp.

Klicka ut smeten i formen och bred ut den lite grann. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Låt tårtan svalna. Vispa eventuellt grädde och tina eventuellt hallon. Servera!






Grattis till min pojkvän Kim som klarade teoriprovet idag!! :D Nästa vecka är det uppkörning!



Vecka 22

gravid.se

 

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Föräldrapenning för föräldrautbildning. Båda föräldrar kan vara lediga samtidigt. Ansök online för smidigare ansökan. Läs mer om Försäkringskassan här

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten, Ryggmatix är en effektiv lösning för alla som är drabbade av ryggsmärtor. Designad för att passa alla oavsett storlek. Är fullt justerbar och bekväm att bära - läs mer om Ryggmatix.





 

Hej! Min kusin Malin är på besök, supertrevligt! :) Står å lagar mat så måste dra nu igen, haha! Ska efter middagen lägga Melissa som inte sovit än idag..!

Puss! ♥



Gästbloggar'n ;)


KappAhl..?

Jag hatar KappAhl, haha..! Nja inte hatar kanske, men det är inte mitt förstaval när jag ska handla kläder. Men på mammagruppen idag var det en söt liten bebis som hade på sig så snygga byxor, inköpta på KappAhl. Dessa fast rosa. Visst skulle dom här vara jättegrymma på en cool liten plutt!? :) Finns även röda. Skulle vara nice med gröna med..



2012-02-15

Vilken härlig dag! Har inte varit ute än men när Melissa vaknar så ska vi gå till Unga föräldrar-gruppen på vårdcentralen :) Ska bli kul! Så skönt att se henne springa omkring å leka, å träffa andra barn. Blir nog fika där med, gillas.

Nu ska jag göra mig iordning.. Är jäkligt sugen på att klippa luggen..!



Peace ! ♥


Beiga pumps?

Har inte varit så super-impad av beiga skor förut, tycker ju att skorna är det som ska stå ut ;) Och tycker att beiga skor försvinner lite eftersom dom så lätt smälter in med hudfärgen och då inte drar blickarna till sig. Men hey, sånna skor kan ju vara bra!? Haha. Fick syn på dessa skor, och jag gillar dom! Visst okej det är visserligen nitar å krams på.. men kan tänka mig att också ha ett par vanligare beiga pumps.. skor. Kan ju bli riktigt cleant och fräscht :)

Hittade dessa på Nelly.com..


Nice huh!?


Manicure á la moi

Haft en bra ♥-dag? Det har jag, dock spenderat den mestadels med endast Melissa, men vi har haft det mysigt! :) Avslutade dagen med en kladdkaka, mums! Sitter nu å har precis fixat naglarna :) Fick en SalonShaper av svärmor i julklapp, använde de tre första ni ser på bilden, för att slippa ned ovanpå och sedan finputsat. Sedan ett ljust rosa nagellack över, blev bra! :)












Glad alla hjärtans dag!

Denna omskrivna dag! En del hatar dena, andra älskar den. För mig är den väl.. okej!? Lite väl överskattad, den är mer som ett måste än en söt gest. Men den är ju trots allt lite romantisk!
Idag ska jag fortsätta med hemmafix, kanske skriva ut bilder att ha i albumet och våra vackra oandvända ramar. Ska nog ta å baka lite sen med :)


2010-02-13

Hej! Har inte varit så blogg-pigg idag, men fått mycket annat gjort iaf! Sitter nu framför tv:n, stannade nyss till på kanal 4 där de sänder Kvällsöppet, och tydligen skulle det vara en debatt om LCHF-dieten som jag skrev om för några dagar sedan. Men den verkar redan vara över då det nu debatteras om annat. Synd, för det hade varit intressant att se. Bl.a. bloggaren Katrin Zytomierska är där, grundaren till LCHF.. Low Carb High Fat.

Nej jag måste verkligen lägga mig nu, är supertrött! Haha :) Sov gott , så hörs vi imorgon ;) Puss!

Whitney Houstons bortgång är det väl ingen som missat?

Msn.com

I lördags eftermiddag hittades
Whitney Houston livlös i badkaret i sin svit på Beverly Hilton Hotel. Nu har familjen informerats om vad som ledde till hennes död, rapporterar Tmz.

Enligt nyhetssajten pekar allt på att sångerskan dog av en kombination av det lugnande läkemedlet Xanax, andra receptbelagda mediciner och alkohol. Tidigare uppgifter om att hon ska ha drunknat bestrids nu också, eftersom mängden vätska som hittats i hennes lungor inte varit stor nog för att ta hennes liv.

Tmz skriver även att det var Whitneys moster, Mary Jones, som hittade sångerskan. Mary ska ha lagt fram Whitneys klänning för kvällen på sängen och sedan lämnat rummet i ungefär en halvtimme. När hon kom tillbaka hittade hon sångerskan livlös i badkaret, drog upp henne och påbörjade hjärt- och lungräddning, utan framgång.

Whitneys mamma Cissy Houston, 78, ska redan ha arrangerat så att dotterns kropp flygs tillbaka till Atlanta redan imorgon. Under gårdagen uttalade sig assisterande rättsläkare Ed Winter om att det rättsmedicinska teamet som undersökt kroppen inte hittat några tecken på yttre våld. Eftersom polisen inte misstänker något brott ska det inte vara några problem att få kroppen flyttad.


_

Rest in Peace!


Hi, i'm just a regular little bitch who writes out cocky shit on facebook, instead of spitting them into your face..

Haha ibland blir jag lite irriterad på dessa b-rudar ;)


Jaja.. Haft en bra söndag? Det har jag, lugn och mysig. Melissa fick allt sitt bad innan nattning ♥ Hon somnade direkt. Vi skippade Monopolen och körde på online-poker istället haha.. aldrig gjort det förut så det var la spännande.. sitter i soffan precis sett en lite underlig film som rullat på tv:n medans vi har varsin dator i knät, och nyss delat på en burk ravioli. Thats how a weekend should end! Haha ;) Ska snart lägga mig tror jag,.. ska nog ta mig en smörgås och en kopp te först :) Och nej inte The, thé eller nått annat trams. Bitterfi**a, heey!

Godnatt!


Mobilblogg

Hej! Vad gör ni? :-) Jag, Melissa och Kim kom sedan ut på en promenad, som ledde oss till Melissas farfar och någorlunda jämngamla faster, Mimmi. Har varit här en dryg timme och stannar nog en stund till. Sen påväg hem ska vi handla och väl hemma blir det kvällsmat och bad för Melissa :-) För min och Kims del blir det väl monopol haha ;-) och nudlar! Åh så gott, smask! :-D Vi hörs senare! Puss

Hej på er!

Vilket skönt väder! Ska kasta ut min familj i snön sen tänkte jag.. när de vaknat. Skulle vara skönt att ta en powernap, men gör jag det så sover jag hela dagen. Som igår, så jäkla skönt! Är mycket bättre i halsen redan! Antagligen tack vare att jag vilat cå mkt och så har jag ätit rätt bra, för att vara sjuk, så har inte blivit sådär svag. Igår var jag däremot nära på att svimma två gånger när jag bakade deg till tacopajen, då jag inte hade ätit på länge. Men åt lite mackor och en clementin + att jag vilade några minuter medans Kim fick rycka in i matlagandet, sedan var det inga problem :)

Är jättetrött.. satt uppe och spelade det nya Monopol till klockan 03 inatt, haha..(började ändå vid 22-23) Kim vägrade ge sig. Det slutade med att jag vann med 60 miljoner ;) Jag som aldrig vinner monopol, jag hatar skiten! Men jag tänkte att han ska få en chans att slå mig, kanske ikväll. Måste börja lite tidigare bara, och inte var så snälla mot varandra. När vi givk på varandras gator och vi inte hade pengar så blev vi skyldiga, istället för att sälja av gator, haha fel spel att gulla på. Men det var iaf jätteroligt :) skön lördagskväll!

Ni vet thats's it-rycket jag fick i fredags..(?) det har hållt i sig ganska bra faktiskt :) haha. Har kommit igång rätt bra med att sortera alla dessa kläder. Förstår inte hur det kan finnas så mkt, i varenda vrå. Dels Melissas kläder, vad hon ska ha kvar och de som är för litet. Sedan bebiskläder som ska sparas. Och även mina kläder har jag fått rensa bland, kan ju inte få på mig allt.. rensade ur hälften bland både byxor och toppar. Känns bra :)
Nu märker jag hur "gravidig" jag verkligen har blivit och ser ut! Jag älskar det :D



Vecka 21, 20+3

Denna bilden tog jag tidigare idag. Melissa insisterade starkt på att jag skulle bära detta skärp!

Bebisen har börjat röra sig mycket mer nu det senaste! Så nu oroar jag mig inte alls lika mycket, inget mer negativt nått-har-hänt-snack. Har fått för mig att han sparkar mycket, mest när jag är stilla. Som runt den här tiden när jag slappar i soffan när Melissa sover. Och på natten när jag gått å lagt mig, då är han verkligen igång!! :D Jag har nog inte bara fått för mig, det är nog så. Eftersom när jag inte är stilla och går runt så vaggas bebisen i magen, vilket nog blir svårt för en liten pluttbebis att hålla sig vaken vid ♥ Åh jag längtar så efter dig!
Han har också blivit mycket starkare nu, så mkt drf jag känner mer sparkar nu, för nu kan han så det märks!! Kim kände sparkar för första gång torsdags- eller fredagsnatten :D!! Det var jätteroligt, för oss båda! Jag blir så glad när Kim nu kan vara en större del i graviditeten och få vara med mycket mer. Tänk när Melissa får känna en spark, vad tusan ska hon tro då!? Haha ja det blir spännande.
Jag sa till Kim igår att jag längtar så tills förlossningen! ..men sa också att det var första och enda gången han skulle få höra mig säga så denna graviditet, haha. Anledningen är det underbara ögenblicket när man får se sitt barn för första gången ♥ De bär upp bebisen och lägger den på ens bröstkorg. Det är en sådan häftig känsla. Med Melissa, så grät jag och skrattade på samma gång. Världens, och livets, bästa känsla! Utan tvekan!

Tänk när du får se ditt barn för första gången, när du första gången ser in i ditt barns ögon


WakeUppCall

Jag gick just in på Facebook och märkte då att det är Fredag!? Redan? Blev förvånad men också irriterad över att jag bara går här dag ut och dag in. Tisdag, fredag eller söndag? Ingen skillnad. Så Jäkla trist! Jag är trött på det. Okej man kan väl ha sånna perioder antar jag,.. speciellt när man är sjuk är det lätt att det blir så. Men jag är fortfarande jä*ligt trött på det. Ordning och reda ska det bli! :D Är sugen på att ta en säck och börja slänga saker.. vore kul! Men kanske lite dumt.
När jag är färdig kanske jag skulle kunna pallra mig ner till skönhetssalongen, eller vad det nu är, Karisma å unna mig att fixa naglarna eller få ansiktisbehandling ;) Fick ett presentkort i julklapp på några hundralappar av svärmor som jag tycker börjar bli dags att använda nu :)





Barn ♥ Karamellfärg
En underbar bild från när vi firade Mamma å Micke för några veckor sedan :)


2012-02-10

Hej! Sitter i soffan med tv:n på, kanal5. Måste bara uppdatera om att programmet "What do you want to do before you die?" är på femman inte MTv, vet inte hur jag fick ihop det sist men.. kanske går på båda? ;) Denna gången skulle dom stryka av "Vara med å förlösa ett barn". Tyckte det verkade lite knäppt först men det gick ju okej :) Det skumma var att kvinnan som födde gnydde två gånger sen var barnet ute..? Visst dom tar ju inte med allt som filmas eller händer.. men hallå haha! (Jag grät) Sedan hjälpte dom en tjej att kunna åka till staden där hennes mamma låg begraven, jättefint! (Jag grät) Och nu kollar jag på Ellen DeGeneres där de första gästerna var en man, en pojke 2 år och två flickor ca 10 år som var med om en olycka men blev räddade av människor i närheten (Jag grät). Hoppas på lite mindre vackra och mer uppiggande saker nu! :P

Vecka 21

 

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.



Detta skulle egentligen upp igår, sorry!
Melissa har nu varit sjuk i en vecka (snuva, hosta och feber) så Kim var på vårdcentralen med henne idag, jag stannade hemma då jag också blivit sjuk *suck* :( Läkaren sa att hon antagligen har ett virus. Kim köpte näsdroppar till henne, så hon kan andas lättare när hon ska sova tex. Själv fick jag alvedon, wiiie ;) Imorgon hoppas jag att få halstabletter, då jag inte kan svälja utan att se ut som en sengångare med spasmer.. eh, a jag har svårta att svälja iallafall (haha!). MEN något som är förbaskat bra är iaf att jag inte kan smitta Melissa :D och jag har bara en gång kvar att bli sjuk detta året :) blir sjuk typ två gånger om året nämligen :) ..Fast då blir jag rejält jäkla äckelsjuk! När jag var sjuk, i typ våras(?), så låg jag bara å grät för att jag mådde så dåligt, usch. Sen så är jag lite orolig, för jag brukar nästintill sluta äta när jag är sjuk, inte perfa när man är gravid.. Men idag har jag iaf fått i mig rätt bra med mat! Hoppas jag kan försöka att hålla mig någolunda till mina vanliga matvanor. Är jag sjuk i två veckor eller nått så brukar jag till slut se ut som en 14-årig anorektiker som inte sett solljus på ett år. Blää med andra ord.


Egentligen borde jag inte..

Men jag har hittat ännu mer kläder till bebis! :)










Visst är dom fina!?
Hittade dessa på Nelly.com. Brukar annars inte hitta nått direkt där,men fina pojkkläder hade dom!
Tyvärr så finns det ju inte lika mycket kläder till pojkar/killar/män som det finns till flickor/tjejer/kvinnor.
Men tycker däremot att det är lättare att hitta snygga killkläder än till tjejer.
Till flickor är hälften blommor och rosa hjärtan, så trött på't!!
Visst jag kan också bli lite "aaaww!" när jag ser ett rosa flickplagg men inte för mkt snälla!
Och sen tycker jag inte att det ska vara blåa bilar på vartannat pojkplagg heller.
Mittemellan är alldeles perfa :)





Dom här klänningarna skulle vara jättefina på Melissa!

Hittade dom på bonprix.se. Aldrig varit inne på den sidan, googlade mig nyss fram till den :P
Men den verkar vara riktigt toppen!


Haha kolla vilken skön t-shirt jag hittade på samma sida! :)

Tror bestämt jag hittat mig en ny favvo-sida ;)


What do You want to do before you die?

Detta är, tro det eller ej, ett program på MTv där man få följa fyra unga män (drygt 20år) på deras resa,.. genom USA? (Har bara sett en gång och såg typ bara slutet, haha) Syftet med resan är iallafall deras lista! Detta är ungefär som Erik och Mackans: 99 saker att göra innan jag dör. Deras plan är att åka runt och checka av saker på sin lista samtidigt som de hjälper andra att checka av något från sin. Det jag såg av dagens avsnitt var att en av dessa killar skulle smyga in på ett bröllop, där han inte kände någon, och hålla ett tal. Han gjorde det :) skitkul var det haha! Men sedan hade dom även träffat en man som inte (vad det verkade som) haft kontakt med sin son på 17 år, antar att sonen var 17. Killarna letade rätt på sonens telefonnummer, ringde honom, presenterade sig och förklarade varför de ringde. Killen, vi säger Gustav, sa faderns namn och undrade om han visste vem det var, vilket han visste. De pratade lite och bestämde att höras av dagen efter. Gustav&Co begav sig till fadern och sa att de hittat hans son, han fick sonens telefonnummer.. Nu var resten upp till honom. Det var helt underbart att se! Jag började självklart gråta när pappan ringde upp sin son.
Detta var vad han, fadern, ville uppnå innan han dog. Kontakten med sin son.

Jag hade ju en Innan 30 check lista, tror inlägget heter Check! där jag skrev ner de sakerna jag vill ha gjort innan jag fyllt 30. Det var mest resor, men mycket roliga upplevelser, hoppas jag :)
Men det var innan just åldern 30 och det var mer roliga saker. Men vad vill jag uppnå innan jag dör? Det finns så mycket gott jag vill tillföra världen!!

-Bli fadder till ett behövande barn
-Leva med mina barn, så länge jag bara kan
-Rädda ett liv

Det finns så mycket! Men detta är de som ligger i ledningen!



Vad vill du göra innan du dör?


Lag i Texas - ultraljud innan abort

- En lag i delstaten Texas som innebär att abortkliniker måste visa och noggrannt beskriva en ultraljudsbild av fostret samt spela upp dess hjärtljud för kvinnan innan hon kan göra abort, strider inte mot USA: s konstitution, beslutade en federal domstol på tisdagen. Domstolen menar att kraven inte gör intrång på abortklinikernas yttrandefrihet. Beslutet stjälper därmed omkull ett tidigare beslut från en lägre federal domstol som hävdade motsatsen.

Lagen, som infördes 2011, kräver att utltraljudsbild, hjärtljud och nogrann beskrivning av bilden av fostret inte kan väljas bort av den abortsökande kvinnan, med undantag endast för våldtäkt, incest eller i de fall fostret är missbildat.
I juni lämnade en koalition av organisationer och institutioner, bland annat Center for Reproductive Rights, in en stämningsansökan för att försöka blockera lagen. De menade att läkarna tvingas bli språkrör för delstatens ideologiska budskap. De argumenterade även för att ultraljudsbilder och hjärtljud inte är medicinskt nödvändigt och därför inte bör regleras av staten. En domare i Austin beslutade att lagen kränker en läkares yttrandefrihet, men den högre instansen höll inte med.

Texas guvernör välkomnar beslutet

Ordföranden för Center for Reproductive Rights, Nancy Northup, sade i ett uttalande på tisdagen:
- Beslutet banar väg för införandet av en kränkande lag vars enda syfte är att trakassera kvinnor och avskräcka dem från att nyttja sina konstitutionellt skyddade reproduktiva rättigheter.
Texas nya lag är bland de mest extrema när det gäller krav på ultraljud i USA. Liknande lagar har stoppats i Oklahoma och North Carolina. Texas guvernör Rick Perry hyllade beslutet i delstaten som en seger.
- Denna viktiga ultraljudslag garanterar att alla kvinnor i Texas som söker en abort får alla fakta om det liv hon bär på.




Källa: Reuters




 


Har ni hört!? Läste om detta på msn.se tidigare idag. Jag som är emot abort vet ärligt inte vad jag ska säga om det här.

Missförstå mig inte, har man blivit våldtagen är det ingen snack om saken. Och en del känner på sig att det bästa för barnet är att inte komma till världen i den situationen som man i nuläget lever i. Men över lag, är inte abort något jag med samvete kan stödja. Då jag själv övervägt det, det tycker jag att ni borde veta. Oavsett vilken av mina två graviditeter det var så valde jag att behålla mitt barn. Vilket jag förstod att jag undermedvetet redan hade bestämt från början. Och jag ångrar aldrig de val jag gjort för att komma dit jag är nu ♥

Jag kan på ett sätt tycka att det är jäkligt vettigt. Det finns ju de fjortisar som bara skiter i preventivmedel och har tanken "man kan ju alltid göra abort" till stöd. Däremot ska ju inte ett barn komma till världen pga av rädslan för abort. Jag vet de som satt barn till världen just pga ultraljudet, det kan sluta lyckligt, och ibland kanske inte lika så bra. Det jag undrar är fanns det kvinnor i den regering som tog detta beslut? Och vadå att det ska vara okej att bort att barn för att fostret är missbildat? Det är fortfarande en människa! Sen vet ju inte jag vilken grad av missbildning det syftas på. Men egentligen, de som misstycker med beslutet kan väl bara gardera sig med preventivmedel då? Hehe inte för att det är så lätt att alltid komma ihåg det ena eller det andra men ansvaret ligger faktiskt hos en själv. Man blir inte gravid utav inget, även om man kan tro det ibland HAHA! ;) *pik till ingen mindre än mig själv*
Man ska tänka på att när kvinnan är i det stadiet som är lämpligast för abort (så tidigt som möjligt) så är fostret ingen egentlig bebis.. förstår ni hur jag menar? Det är inga tydliga människodrag.

När jag fick veta att jag var gravid med Melissa var jag i vecka 3-4. Gjorde då ett vaginalt ultraljud, för att se så allt var bra. Det enda jag såg var en liten mörk fläck och där i någonstans var mitt barn!
Trots att man egentligen inte såg något, bara en början till förändring i magen, så var detta ett under. Man blev ändå berörd,.. av den där lilla mörka fläcken (:


Så ja jag förstår att oavsett om du kommit något längre in i graviditeten eller är precis i början så är abort jobbigt. Den som inte tycker det förtjänar minst sagt en smäll på käften!!?... Tog jag i för mycket? ;)

Jag gillar starkt den sista meningen i texten: "Denna viktiga ultraljudslag garanterar att alla kvinnor i Texas som söker en abort får alla fakta om det liv hon bär på."
Tycker jag låter bra, så man förstår vad det är man gör. Men ja det är ganska grymt och själva aborten är väl grym nog dock.
Ja detta är helt klart en svår sak.


Vad tycker ni?

Melba - En underskattad klädsajt?

Nej detta är inte mitt seriösa tänka-till inlägg ;)


Har ni varit inne på Melba.se? Vad jag kan minnas har jag nog aldrig suttit där å glott, förräns nyss. Verkar ju riktigt nice! Inte så proffessionel och påkostad sida kanske, men en del grymma kläder och det är väl ändå det man är ute efter.. ;) De hade en kategori kallad Fokis Fashion. Haha den bruden är la för go! Hon hade faktiskt valt ut några "bär-bara" kläder, en del var tillochmed utan öron ;) Ne men hon är allt kreativ och egen den tjejen :)



Valde ut några favoriter..





Min stil är verkligen motsatt sig själv! Spets, flickigt - hårt, rockigt. Awesome!


Seriös dag idag

Förutom tittande på Ellen DeGeneres show så känner jag mig grymt seriös idag. Har hittat några riktigt intressanta saker att blogga om! Missa inte, och tyck gärna till. Jag tycker att även om det inte rör en själv så är det viktigt att man har en egen åsikt! Kanske inte om allt ;) men visa dig att du vet och kan, ditt svar är det bästa.

Kommer tillbaka om en stund, ska vara mamma först! ;) Puss! :)

Möjligen en lätt och smart hjälp till viktnedgång?

http://lchfklubben.se/om-lchf

LCHF står för Low Carb High Fat och på svenska betyder det lite kolhydrater och mycket fett. Det betyder i sin tur att du äter god mat och går ner i vikt. De flesta får bättre värden och även bättre blodfetter, men det är inte allt som LCHF gör med dig. Du blir piggare, får finare hud, har lättare att koncentrera dig, en friskare mage och en fräschare andedräkt. Vi är många som har bytt livsstil och nu lever efter LCHF och vi är alla överens om att det helt enkelt är ett bättre liv!

LCHF är ett hett ämne för debatt och numera är kosten godkänd av Socialstyrlesen. Allt fler vetenskapliga studier visar effekten av LCHF-kost, vikt och blodsockerkontroll. LCHF blir mer populärt hela tiden och även läkarna blir mer positiva och fler och fler börjar inse fördelarna med den här kosten.


LCHF är en bekväm diet som alla kan använda sig av för viktminskning. Den kräver varken redskap som våg, pulver eller räknetabeller utan du äter naturlig mat tills du blir mätt och du avstår kolhydrater. På det sättet blir du smal. Du stoppar aldrig i dig lightprodukter utan du håller dig till fet mjölk, creme fraiche, grädde, ost m.m.

Anledningen till att du går ner i vikt när du äter på det här sättet är för att du inte äter socker och stärkelse och då stabiliseras ditt blodsocker och det fettlagrade hormonet insulin sjunker. Resultatet av det är att din fettförbränning ökar, du blir mätt och smal.



Låter ju egentligen bara logiskt! Behöver det vara svårare?


Nyckelord: Mätt och smal. Lite kolhydrater och mycket fett. Inget pulver eller räknetabell.
Äkta, inte "ät grädde men drick pulver, och gå ner 50 kg på 2 dagar".

Mm detta bådar gott! Men någon stor dietsattsning ger jag mig inte otippat in på förräns barnet är fött och jag slutat amma och kan börja träna ordentligt, så om typ ett år? (:


Det bästa med att vara gravid



Du är aldrig ensam! ♥


Behöver ni motivation till beach-kroppen?


Fönstershoppar skor

Gillar väskor. Älskar kläder. Dör för skor. Hahaha ja jag är lite over the top när det kommer till skor ;) Men ett par skor gör så mycket! Min klädstil är inte direkt utstickande och det strävar jag inte efter heller direkt. Men skor som verkligen syns, DET är något jag älskar! Skrikiga färger, pampiga skor, höga klackar! När jag var yngre vägrade jag att gå i låga skor på grund av att jag är så kort, gjorde allt för att komma upp några centimeter. Haha. Nu är det inte det de handlar om men det är fortfarande klacken som gör mycket av skon.
Den ska vara hög och utstickande, Nice!
Jag är ändå rätt glad över mina måste-ha-klack-år då jag kan gå i det mesta utan att se ut som en vacklande, salongsberusad höna :)
Jag vet inte om jag har blivit höjdblind HAHA,
men jag tycker allt att man kan lägga till nån/några par centimeter på klacken
med nästan alla skor jag hittar. Kanske inte när jag får på mig dom? ;)

Skor-/Stilikoner: Victoria Beckham & Nicki Minaj
;)

Hittade några riktigt läckra måste ha..



Christian Louboutin
Signatur, röd underdel


Christian Louboutin
Snygga men inga direkta superskor. Men jag gillar dom!
Röd underdel ;)


Christian Louboutin
Söta! Men också rätt fräcka.


Christian Louboutin
Ja dom står ju trotts allt ut! ;)


Jeffrey Campbell - Lita
Antagligen den vanligaste modellen av JC
Riktigt snygga, och lätta att gå i! Jag har två liknande par, älskar dom!


Jeffrey Campbell - Lita
Är dom inte underbara!!?
Tyckte att dom var hemskt fula när dom blev moderna,.. men nu kan jag inte få nog :)


Jeffrey Campbell - Lita
Blå och svart ihop är väl egentligen ett big NO, men denna var riktigt stilren!


Jeffrey Campbell - Lita
Wow! Dom här vill jag verkligen ha!
Vet inte om jag någonsin skulle våga ta på mig dom eftersom dom lär ju inte hålla sig vita? Haha!
Som mina spets-campbells som jag köpte i oktober/november :)
Har inte använt dom än, mer än prov i lägenheten, just för att jag inte vill förstöra dom.
Tar ut dom när vädret inte hotar! Haha!


Jeffrey Campbell - Sparkle
Även dessa är nog bland de vanligaste, men snygga är dom!
En perfekt detalj till en rent svart kort klänning ;) Möjligen kanske inte så ljusa som dessa..?


Jeffrey Campbell
Rätt grymma ju :)


Jeffrey Campbell
Kolla in! Dom är sanslösa :) Haha vore asgrymt att ha sådana här!
Ingen aning om vad jag ska ha dom till, men att bara ha dom vore nog!


Jeffrey Campbell
Älskar färgen!
I övrigt ser nog skon bättre ut på.


Jeffrey Campbell - Tie Wedges
Egentligen så tycker jag inte om kilklackar. Fattar inte grejen.
Och vet inte om dom är så direkt mycket bekvämare att gå i heller? Verkar bara klumpigt.
MEN dessa så ändå rätt bra ut, och bekväma! Som en mordeniserad flickig tennissko :)


Jeffrey Campbell - Tie Wedges
Utmärkta vårskor?


Jeffrey Campbell - Nightwalk
Inte direkt snygga.. Men det vore kul att prova ett par å se hur balansen klarar sig ;)
Ser ju inte superlätta ut att gå i!


Jeffrey Campbell - Nightwalk
Fulsnygga? Kan inte riktigt bestämma mig om vad jag tycker om de här.
Grymma på bild iaf, haha!
Någonsin sett filmerna Saw? Ifall mannen som riggar allt, sawsnubben,
skulle ha en sexig assistent kan jag tänka mig att hon skulle bära just dessa på fötterna! :) Right!?



Jeffrey Campbell - Spike
Det här är grejer!! Så fruktansvärt snygga!


;)


Var bara tvungen att ta med dom här!
Dom är inte direkt snygga!? Fast heller inte så fula.
One of a kind, thats for sure!


Dessa är utan tvekan bland de snyggaste par skor jag någonsin sett!!
Finns inget mer att säga. Bara se på dom, Och njut.


Vems fötter sitter dessa på om inte Nicki Minaj ;)


Spark-i-skrevet-skor ;)


Dessa är perfekta som en snygg detalj på en klassisk outfit!
Svart dress med kavaj.
Svart eller mörk vinröd enkel långklänning med öppen rygg.
Snyggt!


Ja dom här piffar nog upp vilken outfit som helst! :)
Jag säger inte att dom är direkt to die for, men jag blir bara glad när jag tittar på dom.
Fulsnygga? Men härliga!


Påminner om en robot.
Tycker dom är väldigt snygga, fräcka men också stilrena. Gillar!!


Riktigt läckra!
Är dock osäker på det där med blått och svart...


Gillar däremot de andra detaljerna på dom, speciellt dragkedjan.


Ett par enkla söta skor från Zara
Tycker att många av skorna därifrån är väldigt enkla men klassiska, eleganta.
Lite buisness över dom ;)



Victoria Beckham!



Avslutar med ett par låga skor. Gillar de färgglada busiga LV-mönstret på de annars vita och enkla skorna.
Sött med ljus sommarklänning :)


Dream on.. ;)
Puss!


2012-02-06

Det märks verkligen att Melissa är sjuk, stackarn ♥ Imorse vaknade hon 07:16 , ville ha vällingen som hon knappt rörde kvällen innan när hon skulle sova, sedan somnade hon om. Vaknade igen kl 08:16 jag bärde då in henne till mig och Kim men hon fortsatte att gny/gnälla hela tiden så jag bärde tillbaka henne till sin säng och så fick hon en flaska vatten, det var bara det hon ville (: Sen vaknade hon 1-2 timmar senare, jag hämtade henne. Vi låg i sängen och myste och hon lekte lite med min mobil. Vi somnade om och gick upp vid ett-tiden!! Jag värmde rester till lunch, pasta o köttfärssås :) Hon åt jättebra! Bättre än vad hon gör vissa dagar när hon är frisk! Det var riktigt skönt! Efter middagen fick hon ta ett bad sen var hon så trött så hon fick lägga sig igen, med välling, klockan var då knappt tre.. nu är hon 17:21!? Ja som sagt, hon är sjuk så hon behöver vila. Känner det att jag vill verkligen inte väcka henne, hennes kropp får bestämma hennes rutiner.

haha nu vaknade hon.. Puss!




Nyvaken älskling :D
Var tvungen att lägga upp en bild på henne nu, så söt!


Även bebisar måste vila

Som jag skrivit förut har jag varit så orolig under denna graviditet, har varit väldigt jobbigt. Har varit rädd och varje dag trott att jag fått missfall.

Inatt drömde jag att jag fick det, det var hemskt. Jag kände verkligen i hjärtat hur ledsen jag var i drömmen och hur verkligt det blev när jag förstod att mitt barn var borta, för alltid. Den lilla pojke jag väntat på.. fanns inte. Usch, det är sånt här man inte ska skriva ut i en blogg, det här vill man inte minnas, det här ska man inte tänka på! När jag vaknade imorse var jag ledsen och förvirrad. Jag la handen på magen.. där låg han ♥ Jag blev så lugn och glad!

Det jag måste komma ihåg är, att även bebisar måste vila! Jag kan inte förvänta mig att känna sparkar och rörelser hela tiden. Vilket jag vill känna annars får jag för mig att något hänt. Jag måste helt enkelt tagga ner! Igår fick jag otroliga magsmärtor, tänk er glas-splitter i magen, kokhett glas-splitter. Det skar och ´brände´något så fruktansvärt. Självklart trodde jag det värsta. Men det gick över någorlunda fort, jag la mig ner i fosterställning och väntade ut smärtan. Haha usch! Som tur var så var jag hemma hos mamma och Kim satt bredvid mig och klappade mig på magen, ♥

Melissa sover, jag har nu suttit i soffan ca en timme o tittat på tv. Det har varit mycket aktivitet i magen! :D Men självklart när jag lägger handen på magen eller stannar upp med det jag gör för att koncentrera mig på rörelserna och riktigt känna efter så slutar han, haha! Bus ♥ man kan ju inte få allt ;) ..än. Jag känner och ser flera tecken varje dag som visar att vårat barn mår bra. Det sparkar, bubblar när han rör sig och magen rör sig :) Melissa låg mycket på högra sidan (från mitt håll sett), Bebisen ligger mer på vänstra sidan, tycker jag :)


Positivt tänkande! Kärlek!





Avslutar med en underbar bild
Kim & Melissa





Jag är tillbaka!

Hej på er!

Åkte ju till mamma i  fredags för att tillbringa kvällen med buisness och mys... Pfft. Stannade hela helgen och det blev inget vettigt gjort, bara mys! Men det var så härligt :D Spelade spel, bakade och bara var! Dom har fått det jättefint i huset, dock inte färdigt än. Köket och vardagsrummet sitter nu i ihop som ett stort öppet rum, härligt. När jag kom in i köket och blicka in över det nya vardagsrummet var det som att se ett foto taget från en inredningstidning, så vackert! Ljust och öppet! Stora fönster som sträckte över hela den ena väggen och gav en underbar utsikt över träd och en snötäckt äng.. färgerna var vit, blå och beige. Lantligt och shabby chic ;) Wiktigt feijnt!

Fick lite linnen av mamma, mest storlek M, asbra! Då mina är XS/S, inte perfekt med de bulorna på framsidan som jag är i fullgång att fylla ut..! Fick även en supergo vit tröja :) Lång, stor, varm, snygg, mysig.. Perfekt helt enkelt!
Stod även å grävde bland hennes bh:ar i smyg, men jag överskattade visst mig själv lite.. Haha fortfarande den lilla flickan som grävar i sin mammas garderob och drömmer om former :)

Är sjukt trött så ska lägga mig snart. I helgen delade jag, Melissa, mamma och Ebba (hunden) säng :) Ja jag slängde ut Micke, låtsaspappa, och sov med min mamma! Melissa låg väldigt nära mig med ansiktet vänt mot mig och snarkade typ på mig, när jag skulle försöka sova, haha! När jag fått henne att vända sig liiite ifrån mig så började mamma, som låg på andra sidan Melissa så jag kunde inte nå henne men ryckte i hennes täcke så hon vaknade till lite och slutade snarka.. haha stackarn! Men sedan var det ju Ebba med som bredde ut sig nere vid fötterna (kan ju vara mitt fel att hon låg i sängen visserligen..). Vilka problem ;) Men ja jag somnade iaf till slut. Vaknade tidigt imorse av att Melissa satte sig upp.. sen slängde sig bakåt åt fotändan, nästan vid Ebba, sen somnade om men visst hon fick ligga så då, försökte få på henne lite täcke iaf (:

Ska imorgon försöka lägga ut en video på när Melissa dansade igår, jättesöt! Orkar inte nu, har mer tid imorgon. Så kolla in i morgonon så får vi se hur det går för mig :)




Gammal bild på Melissa & Ebba ♥



Nu ska jag sova! Puss & Godnatt ♥

 


Snart hem till mor !

Hej!

Står nu å lagar mat, bloggar och kastar boll med Melissa :) SuperMom! Köttfärssås och pasta penne blire ;) Tänkte även göra den goda såsen som var till gratängen igår, så krämig!! Kommer bli asgott, är så hungrig!

Snart kommer mamma (hoppas jag) och hämtar oss, ska ju hem till henne :) Kommer bli ashärligt! Det är så skönt att komma hem till mamma (: Gillar verkligen att vara där!
Vi ska fixa med lite papper och ringa runt, business haha! Och ha myskväll :) kanske sova över.


Nu måste jag dra!! Puss!

Psykologi

Funderar starkt på att läsa psykologi! Har alltid varit intresserad av det. Helst av allt vill jag bli beteendevetare :) Däremot tar det ju ca sju år att utbilda sig. Det är nog värt det i slutändan. En vän till mig som är beteendevetare har dock berättat att de första tre åren är skit. Att man då inte får läsa så mycket om just psykologi, inget roligt eller spännande direkt utan man får lära sig om psykologins grundare och andra gubbar.. Awesome :( Haha aja. Innan jag ens kommer i närheten av att plugga psykologi så måste jag gå på folkhögskola och läsa upp mina betyg. Men funderar på om man kan börja å läsa hemma? Under graviditeten kanske och under mammaledigheten :) Right!?











Hittade en jättegammal bild :)
Haha vad tycks? Dr Josefin Kagerö, superpsykolgen!? :)


Sleep tight!


Börjar få in en riktigt bra dygnsrytm här ändå va? ;) Försöker göra mig iordning vid ca kl 24 och sedan hopp i säng :)
Där jag ligger å lyssnar på musik och spelar frukt-memory i 30 minuter ;) haha!


Godnatt!




Middagstips!

Tjing! :)

Sitter i soffan efter en lite vimsig eftermiddag/kväll, men allt som skulle bli gjort blev gjort iaf!
Handla, hem å laga mat, äta, bada snuttan, bädda, och natta

Blev ingen middag med pompa och ståt.. men jag provade iaf på något nytt! :) Körde på en pastagratäng med broccoli och bacon. Riktigt krämig och god! Passade perfekt med saftig broccoli till den krämiga salta baconen.
Jättebra som lunch, passar perfekt till matlåda :thumbup:




Enkelt, snabbt och gott!


We'll be friends until i am senile. Then we'll be new friends.





2012-02-02

Hey folks!

Vilken härlig dag, eller hur!? :) Så vackert väder! Men ooo så kallt. Imorse startade jag och Melissa dagen med pannkakor (och lite vaniljglass till, ssch!) och sedan en promenad i solskenet :D underbart! När vi kom in la jag henne, somnade direkt. Så skönt att gå ut lite med henne innan hon ska vila eller sova för natten, hon somnar lättare och jag tror att det är skönare att somna när man varit ute en stund. Som när man tar ett varmt bad sen kryper ner i sängen, mm! Tyvärr har vi ju inget badkar i denna lägenheten, har däremot Melissas badbalja som funkar fint åt henne så den får hon hoppa i sen :)

Kollade förut på Hell's Kitchen med underbara och grymma Gordon Ramsey! ;)

Funderar på vad jag ska göra för middag ikväll.. har kollat runt på internet och samlat massa underbara recept. Vore kul att prova på något nytt :) Får la se vad det blir, skulle kunna lägga upp det här! Om det inte slutar med potatis å köttbullar då haha! :P


Har ni något recept som står ut bland mängden, något riktigt spännande och gott!? Tipsa gärna :)





Visst ser det underbart gott ut!?

Synd bara att jag inte äter allt i den..
Har varit jättekräsen vad det gäller mat! Men har lyckats att få mig själv att prova och gilla allt mer, vilket är så mkt roligare och lättare. Önskar jag kunde äta allt haha :) Men banan i mat.. njaa där kanske gränsen går ;)

Puss!


Vecka 20

Gravid.se

 

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.





Vecka 20!! Vad tiden går fort :O Helt otroligt, och roligt :D Jag har nu kommit halvvägs(!) i graviditeten. Min graviditet är nu inte längre i tonåren haha ;) Att ha kommit såhär långt känns stort! Och underbart ♥ känner mig lugnare för var vecka som går, ännu en vecka som vi, jag och mitt lilla under, har klarat! Och det är en vecka närmare mot att få träffa Dig ♥ vilket känns otroligt, jag blir så glad när jag tänker på det! Men jag blir också nervös heh..

Har redan planerat en del inför sommaren, finns saker som jag måste göra innan Bebis kommer. Bada tex. för det kommer jag inte kunna göra sen resten av sommaren när bebisen har kommit. Och sen så måste vi till Sommarland åtminstonde en dag, för Melissas skull ♥ :D Gick på sommarland en dag när Melissa var bebis.. UH! Spenderade säkert halva dagen, uppdelat på ca ½-1 timme per gång, inne i ett amningsrum. Det var skönt att komma undan allt folk och solen då och då, men nja lite jobbigt. Så ja, hinner vi innan Alphons lämnar magen och kommer ut i världen, så vore det bra! :)

Kommer bli sjukt sugen på att åka gruvbanan! De första gångerna är underbara haha :) Men det borde jag nog inte.. Sa till Kim att jag skulle kunna ta det sist av allt när vi e påväg ut, ifall vattnet skulle gå på grund av det, han tyckte väl inte att det var någon superidé.. skit.
Jag får nöja mig med Farfars bilar och Nyckelpigan.. om jag kommer i dom!?
Och barnpoolen :) Fiint!



Fick sovmorgon imorse, väl länge.. Jag är en sådan som måste gå upp på morgonen (innan kl 10) annars sover jag halva (hela) dagen! Visserligen är det skönt och kan behövas ibland men får lite lätt panik över att ha sovit bort så stor del av dagen :( MEN det är skönt! :)
När jag vände mig om, på nått konstigt sätt, i sängen imorse knaka det till i hela ryggen. Gött!.. sen somna om ;)




Nu ska jag sova :) Godnatt på er!


MasterChef J

Tjing!

Sitter å tittar på Sveriges Mästerkock på tv4. Det ser jätteroligt ut! Vore underbart att få vara med på något sånt nån gång :) Fast jäkligt läskigt och nervigt, men spännande. Och vilken erfarenhet!! Jag älskar att laga mat och baka! Se hur rätten byggs upp från råvaror till ren konst, om man lyckas! Jag är en sådan som hellre provar, och tar mig vatten över huvet än slänger fram pannkaksmixen ;) Som jag skrev i inlägget Check så skulle jag älska att ge ut en matlagningsbok, alrenativt bakning och eller efterrätt.

Slut på reklam, Nu fortsätter det! Puss :)







Yum!!


RSS 2.0