Om tio veckor är jag mamma!

Det är inte klokt! Tiden har gått väldigt fort, fast ändå inte.. Är stressad som in i bomben nu! Stressad för att jag måste köpa så mkt, fixa, dona å greja. Tänk om jag inte har allt färdigt när bebisen kommer? Jag kommer sätta bena i kors å sätta mig på tvären :P hur i hellskotta ska det gå. 10 veckor e ju ändå rätt lite,.. fast ändå rätt mkt. Eller hur.. Oh så spännande detta är!! Varje gång jag går in i sovrummet så tittar jag på spjälsängen. Det känns så konstigt att det som ligger i min magen å gör den så stor kommer inom kort att ligga där i sängen, ett jättelitet barn. Mitt barn, mitt och Kims. Men lägg av! Det låter så overkligt. Men det är det inte.. Kommer ihåg i början av graviditeten, jag kunde inte fatta att jag oxå skulle få en sån där mage som alla andra gravida hade. Jag trodde att "bara för att" så skulle jag inte få det. Vet inte riktigt hur jag tänkte, om jag ens gjorde det, ...... så overkligt! Trodde oxå att jag aldrig skulle få känna en spark, att jag inte skulle få känna den där speciella känslan som man inte kan förklara. Men det gjorde jag :) Här sitter jag med stor mage och det sparkar som aldrig förr! Inte just exakt nu men :P tror hon somna till slut, har annars varit väldigt livligt i magen ikväll, precis som alla andra kvällar. Ibland sparkar hon så fort jag sätter mig på sängkanten på kvällen. Tror hon håller sig jättelänge sen när hon känner av att jag ska lägga mig, då tusan sätter hon igång, för här ska inte sovas! Hihii men lilla sötnos, hon har redan min sarkastiska humor ;) Hon e för go<3 Jag ligger ofta på sidan, magen trycker för mkt om jag ligger på rygg å har aldrig gillat att sova på mage. När jag ligger på sidan så sparkar hon ofta ner på madrassen :P känns konstigt vill jag lova! Obehagligt. Nått annat som hon verkar tycka vara förbaskat kul är att sparka mamma så hårt det bara går upp mot de högra revbenen, speciellt före, under eller efter jag har ätit, och när jag ska sova lr vila. Det är en stark tjej jag bär på ;)

Moderskänslorna sattes på spel förra veckan. Hade inte mått bra och känt mig konstig i en dryg vecka. Mådde illa lätt och blev jätteyr och skakig, även när jag låg och vilade. Berättade för mamma och hon ringde sjukvårdsupplysningen för säkerhets skull, dom hänvisade vidare till förlossningen på KSS så jag ringde dit. Dom tyckte jag skulle komma in så dom kunde kolla mitt blodtryck med mera. Jag var jättenervös! Mamma oxå. Så Mikael och jag satte oss i bilen vid ca halv elva på fredagskvällen och åkte (genom snöoväder) till KSS. Direkt när jag kom så fråga dom om jag hade värkar, men nej nej nej, haha! Jag förklara att jag ringt å blivit tillsagd att komma in. Jag fick lägga mig i ett rum och dom spände band och grejer på mig som skulle känna av sammandragningar och bebisens hjärtljud. Jag fick hålla i en grej med en knapp på som jag skulle trycka på så fort jag kände att bebisen sparkade lr i stort sett rörde på sig, fosterrörelser helt enkelt. Där låg jag i en halv timme. Allt gick jättebra. Sen kolla vi ultraljud, mest för att jag skulle få se att allt var bra :) Och så hon växt! Sist jag kollde ultraljud var jag i v 18. Ryggraden var det första jag la märke till, den var jättetydlig. Man såg verkligen att det låg en liten människa där, underbart! Även där såg allt jättefint ut :) Hon rörde sig mkt, hon gillar inte när det trycker på magen så där :P hon försöker alltid sparka bort den där avlyssnargrejen när det kollas hjärtljud på mvc :D det är ganska högt ljud på den så det dunkar till ordentligt när hon tar satts å sparkar, haha! Men iallafall så gick allt jättebra. Jag och Mikael var hemma igen vid kl 1 på natten. Jobbigt, men det var värt det. Jag behövde inte oroa mig mer :) <33 Ska till Mvc varannan vecka nu så det kommer kännas bättre oxå att gå dit å kolla så allt e bra oftare :)

Namn! Har inte kommit mkt längre än Melissa :P Melinda tycker jag e ganska fint oxå, men Kim tycker om Michelle bättre. Idag föreslog han även Liz. Det var fint :) lite kort kanske.. Vi kommer nog fram till nått till slut :) Annars är ju det som Pauline kallar henne ganska käckt (tjäckt?) " Ittelina" :D haha! Innan vi visste att det var en flicka så var det "It" sen "Ittet", en lite personligare touch ;) hihii :P Ne stackars barn. Ganska bra hållhake ändå.. "Sköter du dig inte så döper vi dig till Ittelina!" mohahaha :P "Åh neeeeeej!" hahahaahahaa xD

Om mitt kära barn någonsin kommer läsa det här så kommer hon inte tro att jag e riktigt klok ;D Fast det e klart, då borde hon ju känna mig oxå :P
Ja kära nån!

Nu ska jag sova, det var längesen som jag skrev så här mkt, i streck. Och du borde oxå sova, du har ju läst en hel del nu ;)

Sov gott! Det kommer jag att göra :)





Bebis, jag älskar dig! <3




Vecka 29 :D

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Varför inte prova en föräldratidning? Vi erbjuder en förmånlig prenumerationtidningen Vi Föräldrar. Fin premie på köpet och kanonpris för tidningen. Klicka här för Vi Föräldrar erbjudande.

Det är inte ovanligt att gravida får ändtarmsbesvär som exempelvis hemorrojder, klåda eller sprickor. Läs mer om hemorrojder där vi har information om hur man kan minska problemen och förebygga dessa.

Sorry..

Förlåt för den dåliga uppdateringn men har inte haft tillgång till interner och dator på det senaste :( Jag och Kim har flyttat till hus :D så dt är därför. I slutet av februari ska jag dock få hem min dator och internet så då lär det bli mera skrivande :D för då kommer jag alltid ha datorn med mig :)


Ha det bra!! Kram :)


Vecka 27!

Gravid.se

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Har ni ännu inte tecknat någon av Trygg-Hansa:s försäkringar (gratis MammaBarn-försäkring eller prisvärd VäntaBarn försäkring) kan du göra det här. VäntaBarn försäkringen gäller barnet fr o m vecka 26!

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här.


RSS 2.0