:D :D :D

IDAG är det fyyyyyraaaa månader sen som jag slutade att röka


Vecka 26

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här information om bilbarnsstolar.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här




Låg å tittade på magen förut när det sparkade. Det liksom bubblar upp där det sparkar :P I början var det lite läsligt när det nuktade ut från magen men nu är det bara mysigt :) Fast jag fick en förbannat hård spark förut idag ;O Gjorde lite ont faktiskt. Stark liten sak! Och så är det inte så skönt när det sparkar på/under revbenen.. men men, det är ju ett litet tecken från min lilla älskling där inne <33 :)






:) <3




Jag älskar min mage! <3

Att vara gravid är bland det bästa som finns! :)

..för det mesta ;)




Hundvakt :)

Har haft Ebba hos mig från igår :) hon ska sova hos mig tills imorn.
Självklart sover hon med mig i sängen och imorse så kröp hon upp å lade sig bredvid mig å var jättemysig :)



sötnos <3



En bild på Ebba från igår, hon sprang runt å lekte i snön som tusan :D


Chilli tycker dock inte om Ebba lika mycket :P


panik

Händer ofta att jag ligger i sängen på kvällarna och tänker på förlossningen "/

jag är rädd


Tänker mycket på dig mitt lilla barn. Jag älskar dig och hoppas att du kommer älska mig lika mycket. Längtar efter den dagen då du ligger i min famn. Men är rädd, rädd att jag inte kommer räcka till. Rädd för att misslyckas. Tänk om du inte tycker om mig. Ne usch vill inte tänka så. Klart du kommmer älska mig och allt detta kommer gå bra. Vi har en underbar framtid framför oss <3 inte sant!?




du är mitt allt<3


Desperate Housewives

Längtar såå tills det börjar! Fattar inte att det kan ta sån tid att få det startat här i Sverige, VAD ÄR PROBLEMET? Det har ju gått åtminstonde tre program i USA redan.
Har hört att jag är lik Gabrielle som spelas av Eva Longoria. Antar att det är mest på insidan, haha!

Vem tror du dog i det sista avsnittet?

Shoppade idag :)

Vart å shoppat i skövde idag :D Det var rätt intressant, eftersom jag blivit större lite här å var hahahaa!! Köpte massor av fint iaf! E jättestolt över mig själv för jag köpte 8 plagg varav endast två (!!) inte var på rea, å det var en bh å ett par trosor :D Totalsumman blev typ 450 kr. :D




Blev inget McDonalds igår.. men däremot Max idag ;D





Sov hos mamma inatt :) Lika mysigt som vanligt att komma ut på landet å hälsa på familjen, och katterna.. å hunden :D <3 Borde jag göra oftare!



Ska snart gå å lägga mig, trots denna tidiga timme ;O ska upp tidigt imorn. Ska in till stan vid kl 8, om jag orkar. Sen ska jag till MVC vid kl 11 :D går dit varannan vecka nu. Pratar, tar blodprov och lyssnar på hjärtljuden gör vi nu varje gång :D ska snart börja mäta magen å så oxå tror jag, spännande :)



Ne nu ska jag nog hoppa i säng med Kim :D och sova då!
Kram!

Bloggade - fick sparken




"Helt oacceptabelt" - tror inte det är så långt ifrån det att jobba på McDonalds så det är väl inte mer än rätt att hon skriver så. Inget nedsättande mot de som jobbar där lr så men tror inte det är en dans på rosa moln att jobba på ett ställe där det är stressigt nästintill hela tiden.. kunder gnäller, apparater piper, ungar skriker osv. Ne fy! Jag vet att jag aldrig skulle klara det iaf, ioförsig så är jag ju kort oxå så jag skulle väl nå knappt hälften och sitta i ett hörn å äta pommes frittes å bli fet istället ;D hahaa! Kan inte fatta att jag inte tröttnar på den där skitmaten, i love it<3 mmmmm.. cheesburgare!! Å jag som är så hungrig :(
Hahaa detta inlägget gick från nån bloggare som fick sparken på McDonalds till att jag sitter å dregglar över cheesburgare (a) men man kan inte låta bli.

Hur många ska till McDonalds nu ;)

Godmorgon!

Gick upp för en timme sen för jag har haft möte inne i stan. Sitter nu hos Kim och ska strax gå å vila nån timma sen bär det hem till mig igen för maat!

Ikväll ska jag sova hos mamma :D <3


Kram!
*och godnatt :)*

V.25







<3

Mamma, jag ska kn*lla på tv!

Seriöst!! Alla dessa program som det springer runt halvnakna brudar på, det e ju inte klokt :s T.ex. Paradise Hotel och Big Brother. Jag har kollat på det för det är rätt underhållande men skulle aldrig kunna medverka i nått sånt. Har tänkt att det är väl inget å visa sig lättklädd på tv:n, det e ju ens egna kropp men ska man vara osjälvisk så borde man tänka sig för. Ens mamma har en dotter som alla sett naken på tv och ens pojkvän kommer ha en flickvän hans kompisar redan sett naken på tv:n liksom. Och tänk om man i framtiden skaffar barn, kul för barnet att det finns bilder och filmer på ens mamma naken. Usch!

Ny laptop!!

Längtar tills "början av februari" haha, det är då min nya laptop kommer :D Skickade efter den och fast+mobilt bredband i förrgår. Skickade efter det från bredbandsbolaget så jag får gratis Voddler oxå ;D Underbart!

Äntligen!

Har fixat i lägenheten nu så den e i princip färdig :D har fått ditt soffa och annat. Har fått det jättemysigt där :) och mer mys ska det bli!

Jag och Kim tillbringade gårkvällen och natten hos mig. Myste i badet med tända ljus och film <3

Nu kom min lillebror hit så nu ska vi gå å köpa pizza ;)

Ikväll blir det att ta lugnt :) Sitta hemma eller kanske leka med nån :P Funderar på att dra hem till mamma oxå. Får se vad som händer :)


                                  


Kram!

Vecka 25 :D <3

Gravid.se;

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.


Borta bra men Hemma Bäst!

Har hållt på å grejat i lägenheten med hjälp av Kim och mamma :) Har fått det jättefint nu!! Saknas bara mattor å lite småplock, men det fixas lätt :P Bilder kommer!

Mamma hade Lingon&Blåbär-party (REA!) hemma hos mig igår kväll :) (För er som inte vet så är Lingon&Blåbär ett klädesmärke, de har kläder från bebis till vuxen. Inte så billigt (enligt mig) men bra kvalité och giftfria färger i kläderna!!) Det var trevligt. Bäst var fikat å de bebiskläderna jag fick :D

Ska skicka efter bredband så jag kan ha internet i min lägenhet :) Tänkte jag ska ta nått biligt erbjudande å köpa med en laptop eller en mini-pc. Me jag kan inte bestämma mig.
Vilket är bäst?


Mamma och min lillebror Hampus sov hos mig inatt :) mysigt! Dom fick ta sängen, en 1.20 säng så dom fick plats :P och jag sov på soffan. Men hade inte kuddar så det räckte så jag fick ta min mysiga pläd Ludde från ikea som kudde :D den var jättego, men lite jobbigt med allt det där fluffet i ansiktet.. Hahaa! Hitta inget bra å sova i men tog en t-shirt som jag försökte sträcka ut lite vid magen.. den gick sönder :P hehee. Jaja, den var inte så snygg ändå, och nu satt det ju inte åt runt magen iaf :D (a)



myys!







hahahaa!! Ja så kan det gå när kläderna inte passar ;P

Ännu en vecka har gått :D

En vecka närmare nu!!

V 24 
(fast bilden är tagen för nån dag sen då var jag i v 23 men inte nån större skillnad :P )



Gravid.se;

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.





Det har börjat sparka väldigt mkt i magen nu :) Och jag har växt en hel del på sistonde. Jag vaknade inatt (vet inte vad klockan var eftersom mobilen var död å skit) låg vaken 2-3 timmar, jobbigt! Bebisen sparkade konstant , fattar inte hur hon orkar ligga å sparka å greja så länge xD Riktigt pigg var hon! Jag pratade lite med henne :) ,sa: Godmorgon min lilla älskling! Fick en riktigt hård spark som respons ;D Börjar märka mer å mer att hon reagerar på min röst :)


Längtar så tills jag får träffa dig mitt älskade barn <3




gammal bild ;P







Hade bra! Kram :)


Ny vecka :D



Vecka 23 :D




Gravid.se;

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning
. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.




RSS 2.0